El Biel, de 10 anys i operat del cor a Vall d’Hebron, tornarà a jugar a futbol

El Biel és un noi de 10 anys que jugava a l’aleví A del Pelada i que va deixar el futbol a causa d’una patologia cardíaca. Cirurgians de Vall d’Hebron li han implementat un marcapassos que permetrà que pugui tornar a jugar a futbol, que és la seva gran passió. 

30/05/2019

El Biel, un nen de 10 anys que jugava a l’aleví del Peralada va deixar el futbol per culpa d’una patologia cardíaca. Ara, podrà tornar a jugar a futbol gràcies a què cardiòlegs pediàtrics de Vall d’Hebron li han implantat un marcapassos.

Com ha explicat el Dr. Ferran Rosés, coordinador de Cardiologia Pediàtrica de Vall d’Hebron, el Biel pateix un bloqueig auriculoventricular complet des del naixement que afectava el sistema elèctric del cor i feia que el seu batec fos massa lent. “Amb el temps, sense tractament, el seu sistema elèctric hagués envellit massa depresa i el cor s’hagués dilatat”. Vall d’Hebron és centre de referència a l’Estat en el tractament d’aquestes patologies. “Al Biel li hem implementat un marcapassos. Amb una petita incisió sota la clavícula esquerra, li hem col·locat uns elèctrodes al cor connectats al marcapassos per generar un petit estímul elèctric que estimuli el cor”. D’aquesta manera, afegeix el Dr. Ferran Rosés, “la seva freqüència cardíaca ara és normal. I en uns dies podrà tornar a jugar a futbol”.

Per la seva banda, el Biel ha deixat ben clar que té “moltes ganes de tornar a jugar al futbol. Quan em vam diagnosticar la patologia, em vaig enfadar, perquè no volia deixar de jugar a futbol. Ara estic molt content de poder tornar a jugar”.

L’Anna, mare del Biel, ha dit que “ha estat un procés difícil, però no teníem opció i hem tirat endavant. Vam venir a Vall d’Hebron a guanyar la nostra particular Champions League, i ho hem aconseguit”.

 

Servei de Cardiologia Pediàtrica

Al Servei de Cardiologia Pediàtrica s’ocupa de les malalties que afecten el cor des del període fetal. A Catalunya neixen cada any al voltant de 600 nadons amb cardiopaties congènites (la incidència és d’entre 5 i 12 per cada 1.000 nadons vius), dels quals cap a un 25 % necessitarà atenció quirúrgica en l’edat pediàtrica. Gràcies als avenços tecnològics i al perfeccionament de les tècniques quirúrgiques, la supervivència d’aquests pacients ha augmentat en els darrers anys. Per aquesta raó, hi ha un major nombre d’infants que, en créixer, desenvolupen insuficiència cardíaca i fallida cardíaca, per la qual cosa necessiten un trasplantament de cardíac.  

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.