Els nens i els adolescents a l'hospital segueixen el seu ritme de vida

Les activitats de l'Aula Hospitalària i la Ciber@ula són un gran ajut per als menors hospitalitzats. Fan més agradable la seva estada i afavoreixen la seva recuperació. Des de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron combinem així l'oferta lúdica amb la formativa perquè els infants ingressats millorin el seu estat d'ànim i la seva qualitat de vida.

AULA HOSPITALÀRIA

L'escola a l'hospital

L’Aula Hospitalària es va crear l’any 1995 i va néixer per oferir atenció als infants hospitalitzats

Situada a l'Hospital Infantil, l'Aula Hospitalària és el resultat d’un conveni entre el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l’Institut Català de la Salut. A l'Aula Hospitalària hi poden assistir infants d’entre 6 i 16 anys. Els nens i nenes que no es poden traslladar són atesos als llocs on es troben hospitalitzats. Les classes són sempre en horari de matí.

Més informació
Ciberaula

Ciber@ula

La Ciber@ula és un espai on el voluntariat de diverses associacions i els mateixos pares i mares dels infants ingressats organitzen i col·laboren en diferents activitats (jocs, tallers, espectacles de màgia, contes...) per als nens ingressats.

Es troba a la planta –1 de l'Hospital Infantil i de la Dona, al costat d’urgències, en horari de dilluns a dijous de 10 h a 13 h i divendres de 15.30 h a 19 h. Durant el cap de setmana, dissabtes de 10 h a 13 h i diumenges d’11 h a 13 h.

Espai Barça

Espai Barça

Impulsat per la Fundació Barça i la Fundació Leo Messi, l’Espai Barça és una àrea d'oci amb ambientació del Barça destinada als infants ingressats. Es tracta d’una sala de 45 m2 situada al vestíbul de l’Hospital Infantil i Hospital de la Dona de la Vall d’Hebron habilitada com a espai lúdic.

Hi trobareu una petita graderia, una catifa amb gespa artificial i una porteria perquè els més petits puguin jugar-hi. Completen l’oferta lúdica dues videoconsoles i un gran televisor.

APP

Scankids VH

Scankids VH és una aplicació gamificada per a nens d'entre 6 i 12 anys que s'han de sotmetre a una prova de diagnòstic per imatge a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. En el joc que proposa l'app, els petits, guiats pels seus pares, cuidadors i professionals sanitaris, han de triar una prova i la zona anatòmica a analitzar.

D'aquesta manera, a través d'animacions 3D de les sales i dels aparells de raigs X, TAC, ressonància magnètica o ecografia, se'ls avança com serà el dia de la seva prova a l'hospital de manera lúdica i divulgativa.

Baixa l'aplicació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.