Dra. Silvia Alemany Sierra

Institucions de què forma part

Sóc psicòloga amb àmplia experiència en les àrees de psiquiatria i epidemiologia genètica i ambiental. Tinc experiència analitzant diversos factors ambientals com ara el maltractament infantil, l'ús del paracetamol durant l'embaràs o la contaminació atmosfèrica. Analitzo les bases genètiques de trets i malalties complexes com ara la cognició o el trastorn per dèficit d'atenció i hiperactivitat (TDAH) utilitzant diferents metodologies com puntuacions genètiques (polygenic risc scores), i estudis d'associació de genoma i epigenoma complet. Tinc molt interès per entendre les relacions i interaccions entre factors genètics i ambientals.

Curriculum

Llicenciada en Psicologia per la Universitat Autònoma de Barcleona (UAB) el 2006 i Màster en Biologia Humana per la Universitat de Barcelona (UB) el 2007. Doctorada en Biodiversitat per la UB el 2013, obtenint el Premi Extraordinari de Doctorat de la Facultat de Biologia. El 2014 vaig unir-me al grup dirigit pel Dr. Jordi Sunyer a l'Insitut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) com investigadora postdoctoral. He gaudit de beques competitives predoctorals (PFIS, Instituto de Salud Carlos III) i postdoctorals (Sara Borell, Juan de la Cierva-Incorporación). Col·laboro amb consorcis internacionals com Pregnancy And Childhood Epigenetics (PACE) i Early Genetics and Lifecourse Epidemiology (EAGLE). El 2020 m’uneixo a l’equip liderat per la Dra. Marta Ribasés i el Dr. Toni Ramos-Quiroga. Al 2022 obtinc un contracte Miguel Servet (Instituto de Salud Carlos III). La meva línia principal de recerca se centra en l’estudi dels factors genètics i ambientals de risc i la seva interacció en salut mental.
Silvia Alemany Sierra

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Psiquiatria, salut mental i addiccions

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.