Dr. Miguel Francisco Segura Ginard

Institucions de què forma part

Soc Doctor en Ciències Mèdiques Bàsiques per la Universitat de Lleida. Actualment, lidero el Laboratori de Tumors Neurals del Grup de Recerca Translacional en el Càncer en la infància i adolescència. El nostre grup té com a finalitat entendre l'agressivitat dels tumors sòlids pediàtrics i desenvolupar noves eines per fer front a aquests tipus de tumor.

Curriculum

En 2000, em vaig graduar en Bioquímica de la Universitat de les Illes Balears, a Mallorca, Espanya.
Després d'obtenir el doctorat en neurobiologia molecular de la Universitat de Lleida, em vaig unir
el Departament de Patologia de la Facultat de Medicina de la Universitat de Nova York, Nova York (EUA) el 2007. En aquest període, he tingut l'oportunitat coberta la major part dels aspectes tècnics i conceptuals del camp d'investigació de microARN, és a dir, el descobriment de la seva funció, l'anàlisi objectiu, l'expressióla regulació, l'ús com a biomarcadors i viabilitat com a eines terapèutiques. En els últims anys he ampliat el meu interès en la investigació d'altres factors epigenètics com a reguladors de la cromatina.

L'any 2012, em vaig incorporar al VHIR per aplicar els meus coneixements científics al camp del càncer pediàtric, un tema amb clars desavantatges en comparació amb els tumors d'adults i en la necessitat de nous enfocaments terapèutics.

El nostre principal objectiu és posar en pràctica l'ús de teràpies epigenètiques, és a dir, teràpies contra moduladors de l'expressió de gens que, al seu torn, regulen diversos gens, o vies processos cel·lulars.
Miguel Francisco  Segura Ginard

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Càncer i malalties hematològiques infantils

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.