Dra. Maria José Soler Romeo

Institucions de què forma part

Hospital General

Nefrologia

La Dra. María José Soler Romeo és cap de secció de Nefrologia Clínica i Diàlisi de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron i co-cap de grup de recerca de Nefrologia i Trasplantament en el Vall d'Hebron Institut de Recerca.

Curriculum

La seva trajectòria clínica i investigadora està enfocada en l’estudi de la fisiopatologia de la nefropatia diabètica, concretament en l’eix renina angiotensina aldosterona. La Dra. Soler va estudiar Medicina a la Universitat de Barcelona (1990-1996). Posteriorment, va realitzar l’especialitat de Nefrologia a l'Hospital del Mar, Universitat Autònoma de Barcelona. Posteriorment, va fer una estada de dos anys al laboratori del Dr. Batlle al Servei de Nefrologia de la Northwestern University a Chicago (2005-2006). Fruit del treball realitzat als Estats Units, la Dra. Soler va llegir la seva tesi en el paper de l’enzim conversor de l’angiotensina (ECA)2 en la nefropatia diabètica experimental, premi extraordinari. En l’actualitat ha tornat a Barcelona i està treballant en el paper de l’ECA2 en la nefropatia diabètica. Porta a terme estudis de recerca en el camp de la nefrologia experimental i translacional treballant en models murins de diabetis, en estudis en cultius cel·lulars i en pacients diabètics. Tanmateix és experta en models murins i en recerca en Nefropatia Lúpica i Membranosa. Ha dirigit més de 6 tesis doctorals. Ha obtingut finançament de forma consecutiva des de fa més de 15 anys per part de beques de l’Institut de Recerca Carles III. És actualment l'Editora Jefa del Clinical kidney Journal.
Maria José Soler Romeo

Institucions

Hospital General

Nefrologia

Vall Hebron Institut de Recerca

Cap de grup

Nefrologia i trasplantament renal

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.