Dra. Maria Antonia Emilia Meneghini

Institucions de què forma part

Hospital General

Nefrologia

Soc adjunta de la Secció de Nefrologia Clínica i Diàlisi del Servei de Nefrologia de l’HUVH i investigadora del grup de Nefrologia i Trasplantament Renal del Vall d'Hebron Institut de Recerca.

Curriculum

La Dra. Maria Meneghini es nefróloga en la Unidad de Trasplante Renal del Hospital Universitari Vall d’Hebron en Barcelona. Cursó los estudios de Medicina en la Università degli Studi di Milano, Italia (2011) y la especialidad en Nefrología en el Ospedale Policlinico di Milano, Italia (2017). Luego entró a formar parte del equipo de trasplante renal del Hospital Universitari de Bellvitge (Barcelona) y del grupo de investigación en inmunología del trasplante renal en el Instituto de Investigación Biomédica de Bellvitge IDIBELL (Barcelona) liderado por el dr Oriol Bestard. Realizó su doctorado en la Universitat de Barcelona UB entre 2018 y 2021, en el que se focalizó sobre el estudio de la memoria aloinmune celular y la incompatibilidad HLA donante/receptor a nivel molecular para mejorar la estratificación del riesgo inmunológico en el trasplante renal.
Desde febrero 2021 es adjunta de la unidad de Trasplante Renal del Hospital Universitari Vall d’Hebron donde ejerce como nefróloga e investigadora en proyectos clínicos y translacionales del grupo de investigación de trasplante renal en el Instituto de Investigación Vall d’Hebron (VHIR). Es autora de más que 20 artículos científicos en revistas internacionales indexadas y ha presentado numerosas comunicaciones en congresos nacionales e internacionales.
Maria Antonia Emilia Meneghini

Institucions

Hospital General

Nefrologia

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Nefrologia i trasplantament renal

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.