Dra. Laura Dos Subirà

Institucions de què forma part

Sóc metge adjunt del servei de Cardiologia. Professionalment, la meva passió són les cardiopaties congènites de l'adult i he tingut la sort de poder-me especialitzar en aquest camp i de formar part d'un equip humà i professional extraordinari que té cura d'aquests malalts d'una manera propera i integral. Actualment, sóc Cap de Secció de la Unitat de Cardiopaties Congènites de l'Adult i investigadora del grup de Malalties Cardiovasculars del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR).

Curriculum

Vaig néixer a Barcelona l'any 1992, però vaig créixer a Tremp (Pallars Jussà). Em vaig llicenciar en Medicina el 1996 (UAB) i vaig fer l'especialitat de Cardiologia a Vall d'Hebron (1997-2002). Després de treballar durant 4 anys com a cardiòloga clínica a l'Hospital Dos de Maig, vaig fer un període de formació específica en cardiopaties congènites de l'adult al Toronto Congenital Cardiac Center for Adults (Toronto, Canadà). Posteriorment, vaig treballar a l'Hospital de Sant Pau i des de 2008 formo part de la Unitat de Cardiopaties Congènites de l'Adult de Vall d'Hebron, essent-ne responsable des de 2014. Actualment, sóc vocal de la Sección de Cardiología Pediátrica y Cardiopatías Congénitas de la Sociedad Española de Cardiología i Web Editor del Working Group of Adult Congenital Heart Disease de la European Society of Cardiology. Des del punt de vista de la docència, participo en la formació d'estudiants de Medicina com a professora associada clínica al Departament de Medicina de la UAB i dirigeixo la Diplomatura de Postgrau en Cardiopaties Congènites de l'Adult de la UAB. He escrit diversos capítols de llibre sobre cardiopaties congènites. En l'àmbit de la recerca, la meva principal àrea d'interès és la fibrosi miocàrdica associada a les cardiopaties congènites. Sóc investigadora principal de dos estudis finançats pel Fondo de Investigaciones Sanitarias (FIS) del Instituto Carlos III centrats en aquest aspecte (EC07/90112 i PI17/00149). Des de la meva posició de coordinadora del paquet de treball de Cardiopaties Congènites del CIBERCV, coordino la posada en marxa d'un registre nacional de cardiopaties congènites de l'adult (RECC).
Laura Dos Subirà

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Malalties cardiovasculars

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.