Dr. Jordi Barquinero Máñez

Institucions de què forma part

Sóc metge especialista en Medicina Interna i investigador principal al VHIR. Doctor per la UAB amb Premi Extraordinari. Vaig rebre formació post-doctoral al Fred Hutchinson Cancer Research Center (Seattle). Actualment sóc el responsable del grup de Teràpia Gènica i Cel·lular al VHIR. El meu interès s'ha centrat en entendre els mecanismes de les malalties i en investigar teràpies eficaces per malalties orfes. En el nostre laboratori hem treballat en projectes de recerca en teràpia gènica en diverses malalties minoritàries, principalment de causa genètica.

Curriculum

Vaig fer l'especialitat en Medicina Interna a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. Desprès de treballar a la UCI (HUVH) i a Urgències de l’hospital de l’Esperança, vaig fer una estada predoctoral a la Universitat de Louisville (Dr. N. Harris) i vaig obtenir el grau de doctor a la Universitat Autònoma de Barcelona amb Premi Extraordinari, per un treball que va contribuir a la descripció d’una nova malaltia, la síndrome antifosfolipídica primaria. Vaig fer una estada post-doctoral al Fred Hutchinson Cancer Research Center (Dr. R. Storb, Seattle), en l’àmbit de la teràpia gènica. Actualment sóc responsable del grup de recerca en teràpia gènica i cel·lular al VHIR, on investiguem noves teràpies avançades per diferents malalties minoritàries, en col·laboració amb altres grups del campus i d’altres institucions, tant nacionals com internacionals. En aquest sentit, hem participat en projectes de recerca en models d’esclerosi múltiple, hemofília, MNGIE, en un assaig clínic per l'anèmia de Fanconi tipus A, que coordinen els Drs. J. Bueren i P. Río, al CIEMAT (Madrid), i més recentment, en una nova estratègia de teràpia gènica per la distròfia muscular per deficiència de merosina, en col·laboració amb el grup de Neurologia Pediàtrica (Drs. F. Munell i D. Gómez).
El nostre grup forma part de la xarxa nacional TERAV (RICORS). He participat en projectes europeus (INHERINET, CONSERT), incloent un com a coordinador (HEMO-IPS, e-Rare-2), en el que es va poder demostrar experimentalment el mecanisme mutagènic de l’anomenada “malaltia Reial”, la forma d’hemofília B que va afectar varies famílies reials europees en els segles XIX i XX. Participo com a docent en diferents màsters i sóc membre de les Societats Americana i Europea, i sóc un del membres fundadors de la Societat Espanyola de Teràpia Gènica i Cel·lular.

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Cap de grup

Teràpia gènica i cel·lular

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.