Dr. Francisco Javier Bueno Recio

Institucions de què forma part

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Cirurgia Pediàtrica

Cap de Secció

Soc un cirurgià pediàtric amb àmplia experiència en el trasplantament hepàtic i intestinal i en cirurgia d'alta complexitat. Actualment focalitzat en el tractament de nens amb síndrome d'intestí curt i catàstrofes intestinals així com cirurgia hepatobiliaopancreàtica complexa que inclou tumors i malformacions congènites, El meu objectiu primordial és evitar que els nens necessitin trasplantaments de fetge i intestí.

Curriculum

Dr. Javier Bueno, Cap de Secció del Servei de C. Pediàtrica de l'Hospital Vall d'Hebron i responsable de la Unitat de Cirurgia Hepatobiliopancreàtica i Rehabilitació Intestinal.

Vaig realitzar la meva especialitat en trasplantaments (hepàtic i intestinal tant pediàtrics com d'adults) i cirurgia hepàtica i vaig treballar durant 5 anys en el Thomas Starzl Transplantation Institute de la Universitat de Pittsburgh (USA).

També en trasplantament de pàncrees i renal. He desenvolupat noves tècniques quirúrgiques en trasplantament i hepatointestinal, així com en tècniques d'extracció per a trasplantament intestinal, pancreàtic i hepàtic. També per al tractament de la trombosi portal posttrasplantament.

La meva tesi doctoral versa sobre Història natural de la decisió intestinal. També he format part de l'equip que va realitzar el primer trasplantament de cara total del món a l'Hospital Vall d'Hebron i el primer trasplantament intestinal a Catalunya. En la meva activitat científica he estat autor / coautor de més de 70 publicacions internacionals. He publicat a les revistes de major impacte en Cirurgia (Annals of Surgery) i Trasplantaments (American Journal of Transplantation; Trasplantation, Liver Transplantation, Pediatric Transplantation). Sóc revisor científic de múltiples revistes internacionals. He estat pioner en la tècnica d'allargament intestinal en el nostre país per al tractament de la síndrome d'intestí curt i de l'allargament duodenal tant en nens com en adults mundialment. També he estat pioner en el tractament de la Malformació d'Abernethy tant en l'àmbit radiològic com quirúrgic al nostre país així com en el shunt de Rex per al tractament de la hipertensió.
Francisco Javier Bueno Recio

Institucions

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Cirurgia Pediàtrica

Cap de Secció

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a sènior

Bioenginyeria, teràpia cel·lular i cirurgia en malformacions congènites

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.