Sra. Carolina Campos Martínez

Institucions de què forma part

Investigadora predoctoral al grup de Malalties Hepàtiques - Hepatitis Virals. Inicio la meva carrera acadèmica amb els estudis en el Grau de Biotecnologia per la Universitat Rovira i Virigili (URV) a Tarragona. Posteriorment, realitzo el Màster en Recerca Biomèdica Traslacional de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Fundació Vall d'Hebrón Institut de Recerca (VHIR). Actualment sóc doctoranda en el programa de doctorat de Bioquímica, Biologia Molecular i Biomedicina de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els meus estudis estan enfocats en l'evolució de les quasispècies virals del SARS-CoV-2 en les variants més prevalents durant la pandèmia a la ciutat de Barcelona, emprant les eines de seqüenciació massiva o Next Generation Sequencing (NGS), i com aquestes quasiespècies virals estan implicades amb finalitats clíniques i epidemiològiques.

Curriculum

Vaig començar els meus estudis al Grau de Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona. Posteriorment, vaig fer les pràctiques curriculars del grau en el grup de Malalties Hepàtiques - Hepatitis Virals del VHIR, liderat pel Dr. Josep Quer. Finalment, vaig realitzar el Treball Fi de Grau (TFG) en col·laboració amb el grup del Dr. Quer, titulat "Características genéticas y variabilidad del SARS-CoV-2, agente causal de la COVID-19".

Posteriorment, vaig estudiar el Màster en Recerca Biomèdica Traslacional del VHIR amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) on vaig fer les pràctiques de màster treballant com a tècnic llicenciat en el grup de Malalties Hepàtiques - Hepatitis Virals del VHIR. Durant de la meva estada a Vall d'Hebron vaig realitzar el Treball Fi de Màster (TFM) titulat "SARS-CoV-2: study of solubility of spike truncated protein (S1) and ongoing viral adaptation in new emerging variants", a més a més de treballar activament en diversos projectes competitius relacionats amb l'estudi genòmic i variabilitat de Virus de l'Hepatitis C (VHC) i del SARS-CoV-2.

Actualment, sóc estudiant de doctorat en el Programa de Doctorat de Bioquímica, Biologia Molecular i Biomedicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i realitzo la tesi al laboratori de Malalties Hepàtiques - Hepatitis Virals de la Fundació Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR). La meva recerca està enfocada a l'estudi de l'expressió, localització i solubilitat en cultius cel·lulars de la proteïna spike truncada formada únicament per la subunitat 1 del SARS-CoV-2 , i en l'estudi de la variabilitat del gen S en les diferents variants del SARS-CoV-2 i la seva contínua adaptació, mitjançant tècniques de seqüenciació massiva (NGS) i la seqüenciació en profunditat.
Carolina Campos Martínez

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a predoctoral

Malalties hepàtiques

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.