Sra. Carina Masferrer Ferragutcasas

Institucions de què forma part

Sóc una estudiant del programa de doctorat en Bioquímica, Biologia Molecular i Biomedicina per la Universitat Autònoma de Barcelona. Des del 2020 desenvolupo el meu projecte de tesi al grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia a la Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR), sota la supervisió de la doctora Eva Colás. La meva recerca se centra, per una banda, en analitzar, entendre i treballar sobre el perfil molecular de les pacients d'endometriosi, i per l'altra, en explorar noves estratègies per millorar el tractament de les pacients amb càncer d'endometri.

Curriculum

Després d'estudiar Ciències Biomèdiques a la Universitat de Barcelona, vaig cursar el màster en Investigació Biomèdica Translacional impartit a l'Institut de Recerca de la Vall d'Hebron amb l’objectiu de focalitzar la meva carrera professional en l’àmbit clínic. Degut al meu interès per la ginecologia, vaig realitzar-ne les pràctiques curriculars al grup d’Investigació Biomèdica en Ginecologia, desenvolupant el projecte “Study of Phototrexate as a possible therapeutic agent for endometrial cancer”.
Gràcies al projecte de mecenatge "Mocador Solidari", una iniciativa impulsada des de Vall d’Hebron amb la col·laboració de Natura, amb la Judit Mascó com a ambaixadora, m’he incorporat al grup de recerca dirigit per la Dra. Eva Colás com a estudiant predoctoral. En el marc d’aquest projecte estic treballant per desenvolupar noves estratègies terapèutiques per al tractament del càncer d’endometri, el càncer ginecològic més freqüent (suposa un 6% dels càncers diagnosticats en dones). Concretament, estem estudiant l'eficàcia de la combinació entre la molècula ABTL0812, que ha mostrat bons resultats en aquest tipus de càncer, juntament amb immunoteràpia, la qual cosa podria ajudar especialment a les pacients que presenten subtipus agressius.
Paral·lelament, estic col·laborant amb l’equip clínic del Servei de Ginecologia de l’hospital per analitzar, entendre i treballar sobre el perfil molecular de les pacients d'endometriosi, amb l'objectiu d'aconseguir progressar i individualitzar el seu maneig clínic, tant en el procés diagnòstic com en les opcions terapèutiques, i, per tant, millorar la seva qualitat de vida.
Carina Masferrer Ferragutcasas

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Tècnic de recerca

Recerca biomèdica en ginecologia

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.