Dra. Ariadna Laguna Tuset

Institucions de què forma part

Sóc neurocientífica amb molta experiència en l’àmbit dels mecanismes moleculars subjacents a malalties del sistema nerviós, tant del neurodesenvolupament com neurodegeneratives. La meva recerca actual està dirigida a identificar noves dianes terapèutiques i biomarcadors per millorar el diagnòstic i tractament de la malaltia de Parkinson.

Curriculum

Em vaig llicenciar en Biologia, especialitat en Ciències de la Vida i la Salut, l'any 2003 a la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona, Espanya). Vaig obtenir el meu doctorat l'any 2008 al laboratori de la Dra. Mariona Arbonés del Centre de Regulació Genòmica (CRG, Barcelona, Espanya). El meu doctorat es va dedicar a estudiar les bases moleculars de les alteracions neurològiques de la síndrome de Down. L'any 2009, em vaig incorporar al grup del professor Thomas Perlmann del Ludwig Institute for Cancer Research – Karolinska Institutet (Estocolm, Suècia) com a investigadora postdoctoral Marie Curie per treballar en la regulació transcripcional de les neurones de dopamina durant el desenvolupament i en condicions patològiques com la malaltia de Parkinson.
L'any 2014 vaig tornar a Barcelona i em vaig incorporar al Grup de Recerca en Malalties Neurodegeneratives del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) com a investigadora postdoctoral Beatriu de Pinós finançada per AGAUR-FP7 Marie Curie Actions. Posteriorment, vaig rebre un contracte de Jove Investigador del govern espanyol (Ministerio d'Economia i Competitivitat (MINECO)) i una beca Junior Leader de la Fundació La Caixa per establir les meves pròpies línies de recerca dins del grup. A més, sóc investigadora associada a l'Institut de Neurociència de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ambaixadora científica de la World Parkinson Coalition.
La investigació del meu equip es dedica a dilucidar els mecanismes moleculars de la comunicació entre òrgans en la malaltia de Parkinson i com això contribueix a la fisiopatologia i els símptomes d'aquest trastorn neurodegeneratiu. La nostra investigació contribueix a: (i) identificar biomarcadors per a la detecció precoç, la progressió de la malaltia o la resposta al tractament, (ii) identificar noves dianes moleculars i desenvolupar noves estratègies terapèutiques amb potencial per modificar el curs de la malaltia, (iii) desentranyar vies moleculars comunes a altres malalties neurodegeneratives o malalties metabòliques. ID investigador: F-9561-2016; Orcid: 0000-0002-9732-6677.
Ariadna Laguna Tuset

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Malalties neurodegeneratives

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.