Dr. Antonio Roman Broto

Institucions de què forma part

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Direcció Assistencial

Director Assistencial

Hospital Traumatologia, Rehabilitació i Cremats

Direcció Assistencial

Director Assistencial

Serveis transversals

Direcció Assistencial

Directora Assistencial

Soc pneumòleg especialitzat en malalties pulmonars en fases avançades i en trasplantament pulmonar. També en patologia vascular pulmonar i malalties quístiques. Fins ara havia estat el coordinador mèdic del Programa de Trasplantament Pulmonar d'Adults. Actualment, soc el Director Assistencial de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.

Curriculum

Vaig estudiar medecina a la UAB i em vaig fer metge a l'Hospital Vall d'Hebron. Després vaig fer la residència de pneumologia també al nostre hospital. Des d'aquell moment vaig començar a desenvolupar el programa de Trasplantament Pulmonar a Vall d'Hebron sota la direcció i el suport del Dr. Ferran Morell. El Programa de Trasplantament Pulmonar del Vall d'Hebron és el primer desenvolupat a Espanya i actualment és referent al país. Atén les necessitats d'uns 10 milions de persones i és ben conegut internacionalment. He fet de coordinador mèdic del programa fins avui. També hem desenvolupat activitat molt important en el camp de la patologia vascular pulmonar i les malalties quístiques pulmonars. De fet, Vall d'Hebron està reconegut com un dels dos centres experts en hipertensió pulmonar per part del CatSalut. També estem reconeguts com a clínica LAM internacional per part de la LAM Foundation americana. La meva activitat docent inclou la formació de pregrau com a professor associat de medecina. He desenvolupat multitud d'activitats de formació de postgrau amb cursos de trasplantament i també de malalties pulmonars avançades i patologia vascular pulmonar. Per últim, la meva activitat recercadora ha estat centrada en aquest camp amb múltiples publicacions en revistes del màxim nivell de l'especialitat, l'obtenció de finançament competitiu i la direcció d'un petit grup de recerca al Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR).
Antonio Roman Broto

Institucions

Hospital Infantil i Hospital de la Dona

Direcció Assistencial

Director Assistencial

Hospital Traumatologia, Rehabilitació i Cremats

Direcció Assistencial

Director Assistencial

Serveis transversals

Direcció Assistencial

Directora Assistencial

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a principal

Pneumologia

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.