Dra. Anna Fàbrega Santamaria

Institucions de què forma part

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigadora

Soc investigadora postdoctoral amb molta experiència en el camp de la microbiologia, concretament en el camp de la resistència a antibiòtics i la virulència de diversos patògens. Més recentment m’he especialitzat també en el camp de la sèpsia i la cerca de nous biomarcadors per un diagnòstic precoç. Actualment participo en diferents projectes d’investigació amb la finalitat de poder contribuir a millorar el coneixement actual que pugui conduir a una millor qualitat de vida de les persones.

Curriculum

En el 2016 vaig entrar a formar part de l’equip de recerca en Microbiologia del VHIR com a investigadora postdoctoral. Participo promovent la investigació, ajudant en la formació de nous estudiants de doctorat i donant suport en l’anàlisi i interpretació dels resultats. Activitat docent Actualment imparteixo l’assignatura de Microbiologia en el grau de Medicina de la Universitat de Vic (UVic-UCC) i en el grau de Podologia de la Universitat de Manresa (UManresa-UVic-UCC). També participo en la impartició de classes en diferents màsters universitaris. Formació acadèmica La meva passió per entendre com funciona la vida em va portar a formar-me en el camp de les Ciències de la Vida: • Llicenciatura en Biologia (2000/04), UB • Llicenciatura en Bioquímica (2004/06), UB • Doctorat (2005/10) en el Departament de Microbiologia de la UB, Facultat de Medicina del Campus Clínic. En aquest període vaig realitzar 3 estances de recerca en centres internacionals de reconegut prestigi (Institut Pasteur, París, França / National Institutes of Health, Bethesda MD, Estats Units). • Primer període postdoctoral (2012-2015) a l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISglobal), Barcelona. • A partir del 2016 em vaig incorporar en un segon postdoctorat al VHIR. Recerca En el grup del VHIR participo en diferents projectes de recerca com són: cerca de nous biomarcadors de sèpsia, estudi molecular i epidemiològic de l’agent causal de la tosferina, estudi dels mecanismes de resistència a antibiòtics en patògens de rellevància clínica i les seves estratègies de disseminació.
Anna Fàbrega Santamaria

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigadora

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.