Dra. Ana María González Castro

Institucions de què forma part

Sóc investigadora postdoctoral al Grup de recerca de Neuro-Immuno-Gastroenterologia. El meu interès se centra a millorar la comprensió del paper de cèl·lules immunitàries (mastòcits, eosinòfils i cèl·lula plasmàtica) com a actors principals en el control dels mecanismes de barrera de la mucosa intestinal en pacients amb Síndrome de l'Intestí Irritable i Colitis microscòpica.

Curriculum

Em vaig llicenciar en Biologia el 1999 per la Facultat de Biologia de la Universitat Autònoma de Barcelona i vaig realitzar la meva Tesi Doctoral en Fisiopatologia Digestiva (Universitat de Barcelona, ​​2006). Posteriorment, em vaig incorporar al laboratori del servei d'Aparell Digestiu a l'Hospital Vall d'Hebron sota la supervisió del Dr. Xavier Molero al grup de Fisiopatologia i tractament de malalties pancreàtiques. Del 2009 al 2011 vaig treballar com a investigadora postdoctoral al grup de Neuro-Immuno-Gastroenterologia dirigit pel Dr. Javier Santos, VHIR, on juntament amb la Dra. María Vicario em vaig centrar en l'estudi de les poblacions de cèl·lules immunes amb especial atenció en el paper dels mastòcits i les cèl·lules plasmàtiques en la fisiopatologia de la Síndrome de l'Intestí Irritable. El 2011 vaig rebre una beca de recerca postdoctoral de la Universitat de Linkoping (Suècia). La meva investigació allà es va centrar a estudiar la resposta immune humoral a la mucosa colònica de pacients amb Colitis Ulcerosa i l'efecte de l'estrès a la mucosa intestinal de voluntaris sans. El 2013 em vaig incorporar com a investigadora postdoctoral al grup d'Immunologia-Translacional de la mucosa juntament amb la Dra. María Vicario. La meva recerca es va orientar a intentar millorar la comprensió actual dels mecanismes fisiopatològics subjacents als trastorns gastrointestinals i identificar els canvis immunitaris a la mucosa intestinal relacionats alteració de la permeabilitat intestinal i el desenvolupament de la inflamació intestinal. Actualment sóc investigadora postdoctoral al laboratori de Neuro-Immuno-Gastroenterologia dirigit pel Dr. Santos col·laborant amb els investigadors principals en diferents projectes de recerca i coordinant el treball de recerca al laboratori. Alhora participo en la formació d'estudiants de fi de grau, màster i predoctorals, estant molt compromesa amb la formació de joves investigadors. Des del 2022 sóc professora al Màster Universitari en Investigació Biomèdica Traslacional (VHIR-UAB).
Ana María González Castro

Institucions

Vall Hebron Institut de Recerca

Investigador/a postdoctoral

Fisiologia i fisiopatologia digestiva

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.