Treball social sanitari

La Unitat de Treball Social Sanitari atén i dona resposta a situacions socials o psicosocials que condicionen el funcionament òptim de la persona en l’atenció de la salut pròpia o dels seus familiars, sigui en situacions sobrevingudes a partir d’un problema de salut o situacions socials que se’n derivin.

Acompanya el pacient o familiar en el procés de malaltia avaluant, assessorant i informant de tots els aspectes socials que poden condicionar la situació de salut amb l’objectiu de potenciar el benestar social i la qualitat de vida.

Objectius

Els objectius principals que persegueix la Unitat de Treball Social Sanitari són els següents: Identificar i avaluar les necessitats i els problemes socials o familiars, intervenir en els problemes socials o familiars per recuperar o preservar un funcionament social equilibrat activant el suport social formal o informal necessari, treballar les situacions de vulnerabilitat i de fragilitat, aportar la valoració social i el diagnòstic social sanitari i planificar propostes futures d’actuació de treball social.

Funcions

Les funcions bàsiques són assistencial, de coordinació, preventiva i de promoció de la salut, així com investigació, docència i planificació estratègica, fer una distribució eficaç i eficient dels recursos socials.

Horaris

 • Hospitalització
  • De dilluns a divendres de 8.00 a 15.00 h
 • Equip funcional experts maltractament infantil
  • De dilluns a divendres de 8.00 a 15.00 h
 • Urgències
  • De dilluns a divendres de 8.00 a 22.00 h
  • Dissabtes i diumenges de 8.00 a 20.00 h

Si us trobeu en alguna d’aquestes situacions us podem oferir suport:

Si teniu un familiar ingressat a l’hospital, o es troba desplaçat del seu territori i en una situació de vulnerabilitat social, us informem i orientem sobre allotjaments propers a l’hospital.

Acompanyament al pacient i a les famílies en la comprensió de la malaltia amb la seva realitat sociofamiliar, així com en la reorganització de rols familiars entorn de les necessitats socials i de salut.

Us assessorem i informem sobre els tràmits que cal fer per accedir als serveis i les prestacions públiques en funció de la vostra situació de salut i les vostres necessitats o les del vostre familiar.

Mediació i treball familiar en situacions que poden generar conflicte per garantir el benestar del pacient durant l’ingrés hospitalari.

Planifiquem l’alta hospitalària amb els recursos personals del pacient i les famílies i, si escau, activant la xarxa de benestar social i sanitària del territori corresponent.

S’ofereix el servei de mediació intercultural per facilitar la comunicació entre professionals i pacients i la comprensió del diagnòstic i el tractament.

Activitat assistencial 2020

Professionals

Recursos de la Generalitat de Catalunya

És convenient contactar amb la Unitat de Treball Social per a l’orientació i assessorament. Amb navegadors diferents a Microsoft Internet Explorer no es garanteix l’accés al document.

Mediació intercultural

El Servei de Mediació Intercultural, actualment, és un recurs per als usuaris de contexts socioculturals diferents. La mediadora sociosanitària és la persona que fa de pont per facilitar la relació entre els professionals sanitaris i els usuaris immigrants, i crea l’espai de confiança que assegura l’accés, de manera equitativa i normalitzada, als serveis sanitaris. Disposem del servei de mediació intercultural de tres idiomes: 

 • Àrab (Khoukha, dilluns, de 13.15 hores a 15.15 hores), i dimecres, de 9 a 15 hores)
 • Xinès (Tian, dimarts, de 9 a 13 hores)
 • Ucraïnès i rus (dimarts, de 8 a 11 hores, i divendres, de 9 a 12 hores). 
 • Pakistanès, hindi, urdús i panjabi (dilluns, de 10 a 12 hores, i dijous, de 8.30 a 12.30 hores).

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.