Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
Investigadors i pacients reflexionen sobre els avenços en el tractament de les hepatitis virals i el seu impacte en la qualitat de vida.
El passat 15 d'octubre es va celebrar la tercera xerrada del cicle organitzat pel 30è aniversari del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR), titulada "Recerca bàsica més clínica en benefici del pacient: hepatitis virals." A l'acte hi van participar la Dra. Maria Buti, el Dr. Josep Quer, la infermera investigadora Judit Romero, tots membres del grup de recerca de Malalties Hepàtiques del VHIR, i la Marina Luisa Cioroi, pacient d’hepatitis B+D.
Durant la sessió, es va abordar l'evolució de la recerca en hepatitis virals, amb èmfasi en l'hepatitis C i la revolució que va suposar l'aparició dels antivirals orals. La Dra. Maria Buti va destacar l'avenç en els tractaments, que han transformat aquesta patologia: “Fa 10 anys, l’hepatitis C era la principal causa de trasplantament i càncer hepàtic. Avui, és l'única malaltia viral crònica amb cura gràcies als avenços terapèutics.”
El Dr. Josep Quer va subratllar la importància d'un diagnòstic precís per adequar el tractament a cada pacient: “Subtipem el virus i després tractem les resistències. Això ha permès que, un cop eliminat el virus, el fetge es regeneri i els pacients puguin fer vida normal.”
Judit Romero, infermera investigadora del VHIR, va valorar l'atenció personalitzada: "No tots els pacients tenen les mateixes rutines, ni dietes. És aquí on el paper de la infermera és essencial per adaptar les recomanacions i oferir un seguiment proper." Romero va explicar també l'ús d'una aplicació mòbil que facilita el contacte entre pacients i professionals, oferint informació verificada i recordatoris de la medicació.
Marina Luisa Cioroi, pacient d’hepatitis B+D, va compartir la seva experiència personal: “Els primers tractaments tenien molts efectes secundaris, però en l'assaig clínic actual, pràcticament no en tinc. Saber que ara hi ha esperança de cura em fa veure la vida amb més positivitat.” Cioroi va parlar també de l'estigma social i personal que va patir des de jove, així com del suport rebut al Vall d’Hebron, que li va permetre finalment complir el seu somni de ser mare.
Entre els temes debatuts, es va posar de manifest la necessitat de continuar investigant per combatre les resistències als tractaments i la manca d'una vacuna. A més, es va destacar la importància de la detecció precoç i del treball conjunt entre els hospitals i l'atenció primària per a atenció més personalitzada.
Pots recuperar la xerrada completa al nostre canal de YouTube.
El cicle de Xerrades 30 anys VHIR forma part de les celebracions del 30è aniversari del nostre institut. La xerrada sobre hepatitis virals ha estat la tercera de sis sessions, que tenen com a objectiu donar a conèixer les diferents àrees de recerca del VHIR i els seus beneficis per als pacients. Descobreix la resta de temàtiques i inscriu-te a les pròximes sessions aquí!
Hepatologia, Hospital General
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.