Un coet “aterra” a Vall d’Hebron per convidar els i les pacients a fer un viatge virtual a l’espai de la mà de Philips i SpaceBuzz

Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, aquesta activitat ofereix un espai de trobada i una experiència immersiva que vol ajudar a reduir l’ansietat i generar emocions positives

10/10/2024

Des dels inicis dels temps, l’home ha mirat al cel en busca de respostes. Qui som? D’on venim? A on anem? I observant el cel va descobrir que la Terra és rodona, que gira el voltant d’un estel, el Sol, i que aquest estel no està sol. A l’univers hi ha tantes estrelles com dotze cops tots els grans de sorra de totes les platges del món, una metàfora per entendre el concepte d’infinit. Buscant respostes, la humanitat ha desenvolupat tecnologia diversa, des de coets per comprendre l’univers a solucions innovadores per tenir cura de la salut. Amb la idea de fer divulgació, prendre consciència de l’impacte que l’activitat humana té sobre la Terra, entretenir i generar emocions positives, Philips, en col·laboració d’SpaceBuzz, han portat a les portes de l’Hospital Infantil de Vall d’Hebron una mostra de tecnologia puntera per convidar els i les pacients a fer un viatge per l’espai.

Coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental, de la mà de Philips i SpaceBuzz, un coet ha aterrat a Vall d’Hebron per oferir una alternativa a les rutines de l’hospital. Ho ha fet de matinada, al Mon Parc, davant les Consultes Externes de l’Hospital Infantil. D’aquesta manera, la infraestructura estava llesta per oferir a pacients, familiars i vianants posar-se en la pell d’un astronauta i fer un viatge virtual a l’espai. Deia Albert Einstein que “no podem resoldre els nostre problemes mirant-los des de la mateixa perspectiva de quan els vam crear” i aquesta experiència immersiva convida a veure la Terra des de l’espai i prendre consciència de l’impacte que tenim sobre ella.

Amb aquesta activitat, Vall d’Hebron i Philips, amb la col·laboració d’SpaceBuzz, volen visibilitzar el seu compromís per oferir una atenció humanitzada. “La nostra aposta per tenir cura dels i les pacients es reafirma en l’excel·lència de la pràctica clínica i en activitats com aquesta que aposten per la humanització de l’assistència”, reflexiona Mari Ángeles Aceituno, adjunta a la dirección d’Infermeria de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. “Aquest tipus d’activitats ajuden a reduir l’ansietat i la por, dos sentiments relacionats a l’entorn sanitari, reforcen les emocions positives i facilita les relacions”, afegeix.

“L’experiència ha estat genial, ‘chévere’”, l’ha descrit el Manuel, un pacient de deu anys de l’Hospital Infantil. “Hem despegat en un coet, la Terra s’ha fet petitona i he vist moltes estrelles i la lluna. M’ho he passat molt bé”, ha compartit el Marcos, un altre pacient de vuit anys que ha canviat per una estona, les parets de l’habitació per l’espai exterior.

Miguel de Foronda, director general de Philips Ibèrica, s'expressa en la mateixa línia: "No podem parlar d'atenció mèdica sense pensar en com cuidem els nostres i les nostres pacients", assenyala. Amb aquesta acció, Royal Philips, empresa líder en tecnologies de la salut, comparteix la seva missió de generar un impacte positiu en els pacients i les persones, més enllà d'oferir-los solucions innovadores i sostenibles que contribueixin a la seva salut des de la prevenció, diagnòstic, tractament i atenció domiciliària. "Invertir en sostenibilitat i humanització, i respondre a les necessitats dels professionals de la salut i els seus pacients oferint solucions innovadores, és part de la nostra identitat per contribuir a construir el futur de la salut", apunta Miguel de Foronda.

 

 

 

 

 

“Aquest tipus d’activitats ajuden a reduir l’ansietat i la por, dos sentiments relacionats a l’entorn sanitari, reforcen les emocions positives i facilita les relacions”

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.