Vall d’Hebron renova l’Àrea d’Especialitats Pediàtriques per fer més acollidor l’ingrés dels nens, nenes i adolescents amb malalties complexes

L'espai comprèn vuit habitacions dobles exteriors i tres individuals per als pacients ingressats per patologia mèdica aguda i crònica de Pneumologia, Neurologia, Gastroenterologia, Immunologia i i Infeccions, Endocrinologia i Pediatria General

15/07/2024

Més confortable, lluminosa i funcional. Així és la nova Àrea d’Especialitats Pediàtriques de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, situada a la cinquena planta de l’Hospital Infantil i l’Hospital de la Dona, que acull els nens, nenes i adolescents que requereixen ingrés hospitalari per patologia mèdica aguda i crònica relacionada amb les especialitats de Pneumologia, Neurologia, Gastroenterologia, Immunologia i Infeccions, Endocrinologia i Pediatria General. “Gràcies a la nova Àrea d’Especialitats Pediàtriques millorarà l’experiència dels nostres pacients i les seves famílies, amb una reforma orientada a proporcionar-los un major grau de confort i fer la seva estada hospitalària tan acollidora com sigui possible”, exposa el Dr. Antonio Moreno, cap del Servei de Pediatria i les seves àrees específiques.

La nova Àrea d’Especialitats Pediàtriques té una superfície útil de 620 metres quadrats i una planta circular. Predomina el blanc i els acabats que imiten la fusta per dotar a l’espai de la màxima calidesa, així com parets decorades amb vinils inspirats en Austràlia a càrrec de Chispum Studio. Comprèn vuit habitacions dobles, amb dos llits que es poden separar amb una  cortina elèctrica per tal de proporcionar els pacients una major privacitat, i tres individuals. Totes les habitacions són exteriors i disposen d’un lavabo adaptat i una televisió per a cada pacient, així com un sofà llit que facilita el descans de l’acompanyant. També compten amb un panell lumínic a l’entrada, amb dibuixos d’animals d’Austràlia, que serveix tant per decorar com per indicar l’entrada de les habitacions i orientar els pacients i les seves famílies.

Dues habitacions per registres encefalogràfics i una habitació d’aïllament

La nova Àrea d’Especialitats Pediàtriques disposa de dues habitacions, individuals i aïllades electromagnèticament, per fer registres encefalogràfics a pacients amb malalties neuronals com l’epilèpsia, separades amb vidres d’una àrea de control situada entre elles des d’on els neurofisiòlegs poden monitorar al pacient pediàtric mentre descansa. L’espai també consta d’una habitació d’aïllament amb pressió negativa per a nens, nenes i adolescents immunodeprimits o amb malalties infeccioses greus. En aquesta habitació també es poden fer procediments especials com la teràpia gènica, que requereixen condicions d’aïllament.

“Amb la nova Àrea d’Especialitats Pediàtriques combinem la màxima funcionalitat de l’entorn sanitari amb la humanització d’un espai que situa al pacient i la seva família al centre i procura el seu màxim benestar”, exposa Mari Ángeles Aceituno, adjunta a la Direcció d’Infermeria. En aquest sentit, es contextualitzen la nova sala de jocs i la sala per a les famílies, equipada amb microones, nevera, taula i cadires i sofàs. En aquest espai els professionals sanitaris també poden parlar amb intimitat amb les famílies.  

Zones per als professionals

El nou espai també té dues sales de treball per als professionals sanitaris, equipats amb un total de setze ordinadors, i un office. També disposa d’una sala de preparació de medicació per als pacients pediàtrics, amb un marc lumínic a l’entrada i un cartell on s’adverteix ‘No distreguis. Preparem medicacions’ quan les infermeres duen a terme aquesta tasca que entra dins el programa Interrupcions zero de Vall d’Hebron, orientat a millorar la seguretat del pacient. Així mateix, disposa d’una sala de cures i un espai anomenat biberoneria per guardar l’alimentació dels lactants. “L’espai s’ha dissenyat tenint en compte les necessitats quotidianes dels pacients pediàtrics i les seves famílies i també procurant les millors condicions de treball dels professionals, que redunden en benefici dels pacients”, exposa Marina Vilches, supervisora de la cinquena i la vuitena planta de Pediatria.

La reforma de l’Àrea d’Especialitats Pediàtriques es contextualitza en la millora general de les instal·lacions de l’Hospital Infantil i l’Hospital de la Dona empresa per Vall d’Hebron, que ja ha viscut altres remodelacions similars per modernitzar i humanitzar diferents espais. És el cas de la reforma de l’Àrea d’Atenció Postquirúrgica Pediàtrica, situada a la segona planta de l’Hospital Infantil, o el Com a casa, l’espai familiar de neonatologia, que afavoreix la recuperació dels nadons prematurs i dels nascuts a terme amb patologia crònica i complexa en fomentar l’acompanyament dels progenitors dels nadons i, per tant, la seva implicació en les cures, el mètode cangur i la lactància materna. També està en marxa Realitat Millorada, el projecte de reforma integral de l'Àrea d'Oncologia i Hematologia Pediàtriques de Vall d’Hebron gràcies a un acord de col·laboració amb la Fundación Aladina, la Fundació A. Bosch i la Fundación Small, que millorarà la qualitat de vida dels infants i adolescents amb càncer.

Vall d’Hebron, centre de referència en l’atenció al pacient pediàtric

La nova Àrea d’Especialitats Pediàtriques atendrà l’any uns 900 nens, nenes i adolescents. Vall d’Hebron és el centre del Sistema Nacional de Salut (SNS) amb més acreditacions CSUR (Centre, Servei i Unitat de Referència) de l’Estat, amb un total de 38 CSUR, 23 d’elles en l’atenció al pacient adult i pediàtric de malalties com les immunodeficiències primàries, el trasplantament pulmonar, les síndromes de la fallada medul·lar congènita o les malalties autoimmunes sistèmiques. També disposa d’onze CSUR específicament pediàtrics en especialitats com la neurocirurgia pediàtrica complexa, l’assistència integral del nadó i l'infant amb cardiopatia complexa, els sarcomes en la infància o els neuroblastomes.

La reforma de l’Àrea d’Especialitats Pediàtriques es contextualitza en la millora general de les instal·lacions de l’Hospital Infantil i l’Hospital de la Dona empresa per Vall d’Hebron, que ja ha viscut altres remodelacions similars per modernitzar i humanitzar diferents espais.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.