Vall d’Hebron aconsegueix la VII Beca de la Fundació Menudos Corazones i la Societat Espanyola de Cardiologia Pediàtrica i Cardiopaties Congènites

L'ajut de 12.000 euros permetrà finançar el projecte liderat per la Dra. Laura Dos, "Correlació entre el INR corregit per citrat i el INR capil·lar en una població de pacients amb cardiopatia congènita cianosant i hematòcrit alt".

11/07/2024

El projecte liderat per la dra. Laura Dos Subirà, cap de secció de la Unitat de Cardiopaties Congènites de l'Adult a l'Hospital Universitari Vall d’Hebron (Barcelona), ‘Correlació entre el INR corregit per citrat i el INR capil·lar en una població de pacients amb cardiopatia congènita cianosant i hematòcrit alt’, rep la VII Beca Menudos Corazones de Recerca Mèdica, convocada des de 2018 per la Fundació Menudos Corazones i la Societat Espanyola de Cardiologia Pediàtrica i Cardiopaties Congènites (SECPCC).

L'ajuda compta amb una dotació de 12.000 euros, que permetrà finançar el projecte. Es tracta del primer estudi que compara adequadament tots dos mètodes de control de la coagulació en pacients amb cardiopaties congènites cianosants (amb comunicacions entre les cavitats cardíaques que causen la mescla entre sang oxigenada i no oxigenada, fent que la saturació d'oxigen baixi) i hematòcrit alt (nivell de glòbuls vermells en sang). Aquesta comparació és una tasca fonamental per a ajustar el tractament d'anticoagulació amb dicumarínicos (fàrmacs que disminueixen la coagulació de la sang).

El primer mètode de control “és un procés complex, ja que requereix l'ús d'uns tubs de laboratori especials i ajustats individualment i implica sempre punció venosa”, aclareix la dra. María Josefa Azpiroz, adjunta de la Unitat de Cardiopaties Congènites de l'Adult de l'Hospital Vall d'Hebron i responsable de l'execució del projecte. D'altra banda, “existeixen dispositius d'autocontrol de coagulació que tan sols precisen una gota de sang capil·lar, obtinguda per una punció en el tou del dit”, explica la doctora.

La importància de la recerca radica en el fet que la demostració de la correlació entre els dos mètodes simplificaria el procés de detecció dels temps de coagulació. Això permetria un seguiment més estricte dels pacients, disminuint el risc de complicacions hemorràgiques i trombòtiques i obrint la porta a un autocontrol domiciliari. “La menor dependència del sistema hospitalari, al costat d'un major coneixement i maneig de la malaltia, es tradueix en l'apoderament i la millora de la seva qualitat de vida”, assegura l'equip d'investigadores, del qual també forma part la dra. Antònia Pijuan, adjunta de la Unitat de Cardiopaties Congènites de l'Adult de l'Hospital Vall d'Hebron.

Per part seva, la Dra. Laura Dos reconeix: “Estic profundament agraïda a la Fundació Menudos Corazones per la seva generositat i suport”. Segons declara, “la beca és de summa importància en la recerca en cardiopaties congènites perquè proporciona el suport econòmic imprescindible per a dur a terme projectes especialitzats".

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Activitats relacionades

Actualitzacions i controvèrsies en el monitoratge de la PIC i de la pressió de perfusió cerebral en el pacient neurocrític

Online
13.01.2025 - 09:00
Cursos
Més informació

Curs bàsic i avançat d'Exoma

Virtual
20.01.2025 - 16:00
Cursos
Més informació

Vall d'Hebron Talks by VHIR 'Supervivència al càncer de mama. Perspectiva de la pròpia dona supervivent'

Online
20.01.2025 - 15:00
Vall d'Hebron Talks by VHIR
Més informació

Vall d'Hebron Talks by VHIR 'In vitro evolution of nucleic acids: from the origin of life to its biomedical applications'

21.01.2025 - 11:00
Vall d'Hebron Talks by VHIR
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.