Vall d’Hebron aconsegueix la VII Beca de la Fundació Menudos Corazones i la Societat Espanyola de Cardiologia Pediàtrica i Cardiopaties Congènites

L'ajut de 12.000 euros permetrà finançar el projecte liderat per la Dra. Laura Dos, "Correlació entre el INR corregit per citrat i el INR capil·lar en una població de pacients amb cardiopatia congènita cianosant i hematòcrit alt".

11/07/2024

El projecte liderat per la dra. Laura Dos Subirà, cap de secció de la Unitat de Cardiopaties Congènites de l'Adult a l'Hospital Universitari Vall d’Hebron (Barcelona), ‘Correlació entre el INR corregit per citrat i el INR capil·lar en una població de pacients amb cardiopatia congènita cianosant i hematòcrit alt’, rep la VII Beca Menudos Corazones de Recerca Mèdica, convocada des de 2018 per la Fundació Menudos Corazones i la Societat Espanyola de Cardiologia Pediàtrica i Cardiopaties Congènites (SECPCC).

L'ajuda compta amb una dotació de 12.000 euros, que permetrà finançar el projecte. Es tracta del primer estudi que compara adequadament tots dos mètodes de control de la coagulació en pacients amb cardiopaties congènites cianosants (amb comunicacions entre les cavitats cardíaques que causen la mescla entre sang oxigenada i no oxigenada, fent que la saturació d'oxigen baixi) i hematòcrit alt (nivell de glòbuls vermells en sang). Aquesta comparació és una tasca fonamental per a ajustar el tractament d'anticoagulació amb dicumarínicos (fàrmacs que disminueixen la coagulació de la sang).

El primer mètode de control “és un procés complex, ja que requereix l'ús d'uns tubs de laboratori especials i ajustats individualment i implica sempre punció venosa”, aclareix la dra. María Josefa Azpiroz, adjunta de la Unitat de Cardiopaties Congènites de l'Adult de l'Hospital Vall d'Hebron i responsable de l'execució del projecte. D'altra banda, “existeixen dispositius d'autocontrol de coagulació que tan sols precisen una gota de sang capil·lar, obtinguda per una punció en el tou del dit”, explica la doctora.

La importància de la recerca radica en el fet que la demostració de la correlació entre els dos mètodes simplificaria el procés de detecció dels temps de coagulació. Això permetria un seguiment més estricte dels pacients, disminuint el risc de complicacions hemorràgiques i trombòtiques i obrint la porta a un autocontrol domiciliari. “La menor dependència del sistema hospitalari, al costat d'un major coneixement i maneig de la malaltia, es tradueix en l'apoderament i la millora de la seva qualitat de vida”, assegura l'equip d'investigadores, del qual també forma part la dra. Antònia Pijuan, adjunta de la Unitat de Cardiopaties Congènites de l'Adult de l'Hospital Vall d'Hebron.

Per part seva, la Dra. Laura Dos reconeix: “Estic profundament agraïda a la Fundació Menudos Corazones per la seva generositat i suport”. Segons declara, “la beca és de summa importància en la recerca en cardiopaties congènites perquè proporciona el suport econòmic imprescindible per a dur a terme projectes especialitzats".

Share it:

Notícies relacionades

Related activities

Introducción a la hidrocefalia y alteraciones de la dinámica de LCR

09/02/2024 - 09:00
More information

XIX Curso teórico-práctico de Ecocardiografía básica y avanzada en medicina de urgencias, intensiva y anestesia

09/16/2024 - 09:00
Cardiología, Medicina Intensiva, Anestesia y Reanimación, Neurología
More information

Fundamentos fisiopatológicos de la hipoxia tisular y monitorización del aporte cerebral de oxígeno

09/30/2024 - 09:00
Facultativos especialistas, residentes y personal de enfermería interesados ​​en el manejo del paciente neurocrítico
More information

II Curso CARE ME

10/03/2024 - 08:45
Cardiología y Nefrología
More information

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.