Professionals de Vall d’Hebron participen al congrés de la Societat Americana d'Oncologia (ASCO)

Els estudis presentats a ASCO s'han centrat en càncer de pulmó, càncer de pell, càncer de tumors sòlids i sobre la utilitat de la biòpsia líquida d’alta sensibilitat per a predir i monitoritzar la resposta a immunoteràpia.

05/06/2024

El congrés anual més important d’oncòlegs de la Societat Americana d'Oncologia Clínica (ASCO) s’ha celebrat del 30 de maig al 4 de juny a Chicago. Aquesta edició ha comptat amb professionals internacionals d'una àmplia gamma d'especialitats oncològiques que han exposat els últims avenços i temes científics de rellevància. Un any més, diversos professionals del Campus Vall d'Hebron han presentat estudis en aquest congrés, que detallem a continuació:

La Dra. Enriqueta Felip, cap de secció del Servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, cap del Grup de Tumors Toràcics i codirectora del Programa de Recerca Clínica del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), va presentar a la primera jornada d’ASCO els resultats de l'anàlisi secundària de l'assaig clínic fase 3 MARIPOSA que reforça els beneficis clínics per a pacients amb càncer de pulmó de cèl·lula no petita amb mutacions a EGFR davant el tractament estàndard actual, també en pacients amb molt mal pronòstic.

Per altra banda, les dades inicials de l'assaig clínic IGNYTE demostren que la combinació del virus oncolític RP1 més nivolumab proporciona una activitat antitumoral duradora i clínicament significativa en pacients amb melanoma refractari a immunoteràpia antiPD1. Els resultats preliminars d'aquest estudi, en què ha participat la Dra. Eva Muñoz-Couselo, oncòloga mèdica de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i cap del Grup de Melanoma i altres Tumors cutanis del VHIO, va presentar-los al Congrés de la Societat Americana d'Oncologia Mèdica.

També, la Dra. Elena Garralda, directora de la Unitat de Recerca de Teràpia Molecular del Càncer UITM-CaixaResearch, ha presentat les dades inicials del primer assaig fase 1 de l'anticòs biespecífic FS222 demostren que és un fàrmac amb un perfil de seguretat acceptable i manejable i que presenta una activitat antitumoral prometedora, especialment en pacients amb melanoma cutani metastàtic refractari a immunoteràpia amb inhibidors de punt de control immunitari anti- PD1.

Finalment, el Dr. Rodrigo Toledo, cap del Grup de Biomarcadors i Dinàmica Clonal del VHIO i coordinador del grup de treball en biòpsia líquida del Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa Càncer (CIBERONC), ha presentat un estudi realitzat en col·laboració amb la Unitat de Investigació en Teràpies Moleculars UITM-CaixaResearch i el Grup de Desenvolupament Clínic Precoç de Fàrmacs del VHIO, dirigits per la Dra. Elena Garralda i que compten amb el suport de la Fundació “la Caixa”. Aquest estudi, que s'emmarca al Programa Integral d'Immunoteràpia i Immunologia del Càncer (CAIMI) del VHIO finançat per la Fundació BBVA, demostra la utilitat d'analitzar l'ADN tumoral circulant (ADNct) mitjançant una plataforma de biòpsia líquida d'alta sensibilitat en el context d’assaigs clínics de fase 1 amb inhibidors de punt de control immunitaris.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Activitats relacionades

Introducció a la hidrocefàlia i alteracions de la dinàmica de LCR

02.09.2024 - 09:00
Més informació

XIX Curs teòric-pràctic d'Ecocardiografia bàsica i avançada en medicina d'urgències, intensiva i anestèsia

16.09.2024 - 09:00
Cardiologia, Medicina Intensiva, Anestèsia i Reanimació, Neurologia
Més informació

Digestive Session 'Avoidant/restrictive food intake disorder - an important problem in GI?'

25.09.0024 - 12:59
Més informació

Conferència inaugural del Màster VHIR 'Leveraging AI and HPC for Innovations in Biomedical Research and Health Industry' a càrrec del Dr. Josep Maria Martorell

25.09.2024 - 10:30
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.