Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
Les Dres. Carmen Espejo i Georgina Arrambide, investigadores del Cemcat i del Vall d’Hebron Institut de Recerca, firmen l’article com a primeres autores.
El Premio Nacional Esperanza a la Investigación en Esclerosis Múltiple atorgat per l’Associació d’Esclerosi Múltiple de Toledo (ADEMPTO) té per objectiu fomentar i reconèixer la investigació que duen a terme grups de recerca nacionals en el camp de l’esclerosi múltiple. Enguany, la tercera edició del guardó ha reconegut un treball liderat per personal investigador del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).
L’estudi, publicat l’any 2022 a la revista Brain, analitza els nivells de cadenes lleugeres lliures kappa en líquid cefalorraquidi i conclou que la seva precisió per diagnosticar nous casos d’esclerosi múltiple és lleugerament superior a la de les bandes oligoclonals, el biomarcador inclòs actualment als criteris diagnòstics de la malaltia. “Ambdós tipus de proteïnes s’associen a processos inflamatoris”, explica la Dra. Carmen Espejo, investigadora principal del Cemcat i del grup de Neuroimmunologia Clínica del VHIR, i primera autora del treball, juntament amb la Dra. Georgina Arrambide, neuròloga i investigadora del Cemcat i el grup de Neuroimmunologia Clínica del VHIR.
“Els nostres resultats mostren que determinar l’índex de cadenes lleugeres lliures kappa constitueix una alternativa ràpida, rendible i fàcilment disponible quan no és possible avaluar la presència de bandes oligoclonals”, assenyala la investigadora. “Per tant, proposem modificar els criteris de diagnòstics actuals, els criteris de McDonald 2017, de manera que per diagnosticar la malaltia es pugui emprar qualsevol dels dos biomarcadors”.
La Dra. Espejo va recollir el premi dilluns 18 de desembre a seu d’ADEMPTO, a Toledo. “Estem molt agraïts, ja que el premi constitueix un reconeixement a la nostra recerca i una motivació per continuar avançant en el coneixement de l’esclerosi múltiple”.
L'estudi ha provat l'eficàcia d'un nou biomarcador per diagnosticar la malaltia.
Neuroimmunologia clínica, Hospital General
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.