Vall d’Hebron guanya el premi de ‘Millors pràctiques en l’experiència del pacient’ de la revista NME

La distinció l’atorga la revista New Medical Economics (NME) a partir d’una votació entre els seus lectors.

30/10/2023

L’Hospital Universitari Vall d’Hebron ha estat distingit en els premis de la prestigiosa revista New Medical Economics (NME), com a centre sanitari amb millors pràctiques en l’experiència del pacient. Aquests premis reconeixen els mèrits d’institucions i professionals dedicats a la gestió sanitària de l’Estat.

El premi guardona la institució pel seu 'Model ICE-VH de participació ciutadana', impulsat per la Coordinació d’Atenció i Participació Ciutadana i la Direcció Assistencial de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Aquest projecte neix amb l’objectiu de promoure la participació ciutadana en salut, recerca i assistència sanitària. Una aposta per la creació d’estructures estables i d'escolta activa implicant de forma conjunta pacients, entitats de pacients i professionals en l’anàlisi i millora de l’experiència del pacient a través de la participació real de tots els actors. 

“A l’Hospital Universitari Vall d’Hebron tenim el ferm compromís de millorar l’experiència dels pacients. Promoure la participació de pacients, famílies, associacions i professionals conjuntament en les institucions sanitàries augmenta la qualitat assistencial i de la recerca”, explica el Dr. Albert Salazar, gerent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

El Model ICE – Vall d’Hebron vol convertir la participació en una realitat en l’àmbit sanitari. Un model que democratitza l’assistència sanitària i la recerca gràcies al diàleg institucional entre associacions de pacients, pacients i el seu entorn i els professionals; en un context on la ciutadania és cada vegada més exigent i està més informada. 

Aquest model es basa en tres eixos estratègics: informació, cocreació i estratègia. L’eix d’informació gira al voltant de la creació d’una Oficina d’Atenció a les Associacions de Pacients que facilita la comunicació bidireccional de pacients i professionals. La cocreació fa referència a la constitució d’espais on poder establir objectius comuns i prioritats conjuntes entre professionals i pacients. Es materialitza a través de Comissions Estables de Treball (CET), actualment tenim 12 obertes. I, finalment, l’estratègia permet a pacients i professionals treballar conjuntament per a la creació d’un pla de participació de l’hospital i la futura creació d’un comitè de participació amb composició mixta de pacients i professionals, per garantir que la veu de la ciutadania estigui present en el funcionament de la institució.

Gràcies a aquest projecte, i a través de les diferents estructures que el componen, estem implicats en la millora de la informació, els circuits i la presa de decisions. En paraules d’Ana Martí, coordinadora d’Atenció i Participació Ciutadana de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron: ‘’La participació és la via més important per poder democratitzar l'assistència sanitària i la recerca, i la clau per aconseguir-ho és el compromís institucional d’impulsar un Programa transversal, multidisciplinari i proactiu conjuntament amb pacients, entitats de pacients i professionals’’. 

La cerimònia de lliurament dels premis tindrà lloc el dia 28 de novembre a l'Auditori de l'Hospital Universitari Clínic San Carlos de Madrid en presència d'autoritats i professionals rellevants del món de l'Administració i de la Sanitat.

El Model ICE de Vall d'Hebron neix amb l’objectiu de promoure la participació ciutadana en salut, recerca i assistència sanitària.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.