Urgències per a Infants i Adolescents
L'estada a Urgències
L’equip de professionals d’Urgències valorarà l’estat de salut de l’infant o l’adolescent. T’expliquem com l’atendran, què és la derivació de pacients i les normes d’acompanyament a Urgències.

El meu pas per Urgències
Com us atendran a Urgències?
L’equip assistencial valorarà l’infant o l’adolescent segons el motiu de consulta i la gravetat del cas. Si considera que heu de continuar a Urgències, us quedareu durant un temps a la zona d’observació. L’equip decidirà on us traslladen, segons l’evolució i necessitats de l’infant o l’adolescent.
L’infant o adolescent ha d’estar sempre acompanyat?
Sí, ha d’estar sempre acompanyat al servei d’Urgències i si es fa un ingrés.
Quan ens informaran sobre l’estat de salut de l’infant o l’adolescent?
L’equip assistencial us informarà de manera continuada sobre l’estat de salut de l’infant o l’adolescent i de la seva evolució.
Informaran alguna persona de la família o propera de l’estat de l’infant o adolescent?
La informació sobre l’estat de salut de l’infant o l’adolescent es dona al o la pacient i al pare, la mare o el representant legal.
Durant el temps que estigui a Urgències, l’infant o l’adolescent podrà menjar i beure?
Sempre s’ha de preguntar a l’equip assistencial. Si us diuen que sí, li oferiran refrigeris com iogurts, sucs, infusions, galetes o torrades. Si esteu a Urgències més de 12 hores, l’hospital oferirà a l’infant o l’adolescent una dieta adaptada a l’edat i necessitats que tingui.
- No es pot portar menjar de fora. Per fer-ho s’ha de demanar permís a l’equip assistencial.
- L’aigua no està inclosa al menú. Hi ha màquines expenedores d’ampolles d’aigua a l’hospital.
Compartirem el box amb alguna altra infant o adolescent?
No, els boxs d’Urgències de l’Hospital Infantil són individuals.
Les habitacions de la zona d’observació sí que són dobles.
La derivació de pacients
Des d’Urgències, ens poden derivar a una unitat de crítics o a quiròfan?
Sí, si l’equip assistencial ho creu oportú. S’encarregaran del trasllat i de l’ingrés de l’infant o l’adolescent. I si cal atenció quirúrgica, el traslladaran a quiròfan.
L’Hospital Infantil té 2 unitats de crítics:
L'ús de dispositius
Podem fer servir el telèfon mòbil?
Sí, però a l’hospital hi ha d’haver un entorn tranquil i silenciós. Per això:
- Parleu amb un to de veu baix.
- Eviteu parlar pel mòbil en espais comuns o si es comparteix habitació amb un altre infant o adolescent.
- Recordeu tenir el mòbil sempre en mode silenci.
- No podeu parlar per telèfon:
- Mentre l’equip assistencial estigui a l’habitació.
- A partir de les 22 h.
Hi ha wifi als boxs d'Urgències?
No hi ha wifi.
Ens poden trucar al box d’Urgències?
No, els boxs d’Urgències no disposen de telèfon.
Podem veure la televisió a Urgències?
Sí, però només a la zona d’observació. A la resta d’Urgències no hi ha televisió.
L’Hospital Vall d’Hebron ofereix el “Canal de Benestar del i la Pacient” a les seves pantalles. És gratuït i accessible. El podeu trobar al canal 0, si sou a l’Hospital Infantil.
Podeu veure vídeos de promoció i prevenció de la salut, exercicis físics per afavorir la mobilitat i exercicis de relaxació per prevenir l’insomni. Els vídeos estan adaptats amb subtítols.
Unitat de Cures Intensives
Què és la Unitat de Cures Intensives Neonatals?
L’Hospital Vall d’Hebron té un Servei de Neonatologia de primer nivell i una Unitat de Cures Intensives Neonatals. Aquesta unitat atén nadons i les seves famílies. Totes les unitats d’hospitalització estan obertes les 24 hores del dia per a les famílies. L’equip assistencial ofereix cures tenint en compte el que necessita cada infant i la seva família.
La unitat té les habitacions familiars “Com a casa”. Són habitacions individuals per a nadons amb patologies complexes i les seves famílies, i això fomenta que s’impliquin i s’integrin en les cures del nounat.
A la Unitat de Cures Intensives Neonatals practiquem el “Projecte Germans”. Aquest projecte es va crear l’any 2014 perquè un infant volia veure el seu germà o germana ingressada. El programa treballa amb els germans d’infants ingressats a la Unitat de Cures Intensives Neonatals. Els prepara per entendre aquesta situació a través del joc i activitats lúdiques.
Què és la Unitat de Cures Intensives Pediàtriques?
La Unitat de Cures Intensives Pediàtriques (UCIP) de l’Hospital Vall d’Hebron atén infants i adolescents que han passat per una operació o que tenen problemes de salut greus. La unitat s’encarrega de vigilar-los i realitzar tractaments de suport vital durant les 24 hores del dia.
Els infants i els adolescents ingressats a l’UCI Pediàtrica poden estar acompanyats?
Els infants i els adolescents ingressats a l’UCI Pediàtrica poden estar acompanyats pels pares, mares o representants legals durant les 24 hores del dia.
A la nit, pot dormir a l’UCIP una sola persona acompanyant. A la tarda, es facilita l'entrada de familiars propers i persones de referència de l’infant o l'adolescent.
Els germans i les germanes també els poden acompanyar gràcies al “Projecte Germans”. Les visites de germans o germanes es fan quan es preveu que l'ingrés a l’UCIP serà per un temps llarg. Cal pactar l’horari de visita amb l’equip de l’hospital.
També tenim el programa “Sol Solet”, que permet fer sortides i passejar fora de l’UCI quan l’infant està estable. Les famílies i els infants o els adolescents sempre van acompanyats de l’equip assistencial durant l’estona de la sortida.