Descobreix el Campus Vall d'Hebron com mai abans l'havies vist de manera on-line gràcies al 48H Open House

Podràs conèixer l'Smart UCI, el Bloc Quirúrgic, el nou edifici de recerca i la transformació del Campus Vall d'Hebron.

22/10/2020

El proper 24 i 25 d'octubre se celebra el festival d’arquitectura 48H Open House Barcelona i el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus hi participa per cinquè any consecutiu. El festival té l’objectiu de promoure l’arquitectura i ajudar a entendre-la com a component imprescindible de la cultura. Durant el festival es pot accedir a edificis emblemàtics de la ciutat  que normalment no són accessibles per a la ciutadania. Aquest any, a causa de les circumstàncies actuals, han incorporat una programació on-line en la qual hi participa el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus amb vídeos on es podran descobrir els espais més capdavanters del Campus.

Els vídeos que es podran veure a la programació on-line del festival permetran conèixer l'Smart UCI i el Bloc Quirúrgic de l'Hospital General, el nou edifici de recerca i el projecte de transformació del Campus Vall d’Hebron.

Smart UCI de l’Hospital General: a l’Hospital General s’ha substituït l’antiga Unitat de Cures Incentives (UCI) per la nova Smart UCI, una de les més grans i modernes d’Europa, que ha ampliat places (de 40 a 56), ofereix més privacitat als pacients –els nous boxs són individuals, mentre que els anteriors eren de dues places– i incorpora com a principals novetats tecnològiques l’smart building (edifici intel·ligent) i l’smart display (visualitzador intel·ligent).

Bloc Quirúrgic de l’Hospital General: amb un total de 19 quiròfans completament equipats per fer cirurgies d’alta complexitat, el nou Bloc Quirúrgic suposa un salt tecnològic, que el situa a primera línia a nivell internacional. D’entre la nova tecnologia que incorpora hi figuren navegadors de neurocirurgia, sistemes d’imatge 3D, ecografia integrada i el nou robot Da Vinci xi. A més a més, s’han introduït 2 quiròfans híbrids, equipats amb arcs quirúrgics, per poder veure en directe, per exemple, el resultat de determinades intervencions, sense haver de traslladar el pacient a la sala de radiologia (que sempre estava fora del quiròfan).

El nou edifici de recerca i transformació del Campus Vall d’Hebron: l’equip dirigit pels arquitectes Jordi Badia, Antoni Ubach i Miquel Espinet va ser el guanyador del concurs internacional d’arquitectura per a dissenyar el nou edifici de recerca del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i fer la proposta de transformació del Campus, de reordenació i millora urbanística i paisatgística del recinte. El nou edifici de recerca tindrà una superfície de 16.757 mi un pressupost de 31,5 milions d'euro i 3,3 milions addiccionals per equipament finançats en part amb un préstec de la Generalitat i fons europeus Feder.

El festival d'arquitectura se celebrarà el dies 24 i 25 d'octubre però la programació on-line, en la qual participa el Campus Vall d’Hebron, estarà disponible durant tot l'any.

S’hi pot accedir des d’aquest enllaç i estan disponibles per a tothom.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.