Descobreix el Campus Vall d'Hebron com mai abans l'havies vist de manera on-line gràcies al 48H Open House

Podràs conèixer l'Smart UCI, el Bloc Quirúrgic, el nou edifici de recerca i la transformació del Campus Vall d'Hebron.

22/10/2020

El proper 24 i 25 d'octubre se celebra el festival d’arquitectura 48H Open House Barcelona i el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus hi participa per cinquè any consecutiu. El festival té l’objectiu de promoure l’arquitectura i ajudar a entendre-la com a component imprescindible de la cultura. Durant el festival es pot accedir a edificis emblemàtics de la ciutat  que normalment no són accessibles per a la ciutadania. Aquest any, a causa de les circumstàncies actuals, han incorporat una programació on-line en la qual hi participa el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus amb vídeos on es podran descobrir els espais més capdavanters del Campus.

Els vídeos que es podran veure a la programació on-line del festival permetran conèixer l'Smart UCI i el Bloc Quirúrgic de l'Hospital General, el nou edifici de recerca i el projecte de transformació del Campus Vall d’Hebron.

Smart UCI de l’Hospital General: a l’Hospital General s’ha substituït l’antiga Unitat de Cures Incentives (UCI) per la nova Smart UCI, una de les més grans i modernes d’Europa, que ha ampliat places (de 40 a 56), ofereix més privacitat als pacients –els nous boxs són individuals, mentre que els anteriors eren de dues places– i incorpora com a principals novetats tecnològiques l’smart building (edifici intel·ligent) i l’smart display (visualitzador intel·ligent).

Bloc Quirúrgic de l’Hospital General: amb un total de 19 quiròfans completament equipats per fer cirurgies d’alta complexitat, el nou Bloc Quirúrgic suposa un salt tecnològic, que el situa a primera línia a nivell internacional. D’entre la nova tecnologia que incorpora hi figuren navegadors de neurocirurgia, sistemes d’imatge 3D, ecografia integrada i el nou robot Da Vinci xi. A més a més, s’han introduït 2 quiròfans híbrids, equipats amb arcs quirúrgics, per poder veure en directe, per exemple, el resultat de determinades intervencions, sense haver de traslladar el pacient a la sala de radiologia (que sempre estava fora del quiròfan).

El nou edifici de recerca i transformació del Campus Vall d’Hebron: l’equip dirigit pels arquitectes Jordi Badia, Antoni Ubach i Miquel Espinet va ser el guanyador del concurs internacional d’arquitectura per a dissenyar el nou edifici de recerca del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i fer la proposta de transformació del Campus, de reordenació i millora urbanística i paisatgística del recinte. El nou edifici de recerca tindrà una superfície de 16.757 mi un pressupost de 31,5 milions d'euro i 3,3 milions addiccionals per equipament finançats en part amb un préstec de la Generalitat i fons europeus Feder.

El festival d'arquitectura se celebrarà el dies 24 i 25 d'octubre però la programació on-line, en la qual participa el Campus Vall d’Hebron, estarà disponible durant tot l'any.

S’hi pot accedir des d’aquest enllaç i estan disponibles per a tothom.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.