Guanyem el premi de la Ruta de l’Excel·lència amb el programa d’atenció farmacèutica i educació sanitària TADE

El premi Ruta de l’Excel·lència inclou la celebració d’una jornada per donar a conèixer el projecte guanyador, que a Vall d’Hebron se celebrarà el 27 de juny

25/06/2019

El Servei de Farmàcia de Vall d’Hebron ha guanyat enguany el premi de la Ruta de l’Excel·lència,  pel programa d’atenció farmacèutica i educació sanitària per a la realització de tractament antibiòtic domiciliari endovenós (TADE). Es tracta d’un guardó atorgat per la Societat Catalana de Farmàcia Clínica, que reconeix quatre projectes innovadors, ja implementats, que se seleccionen entre tots els hospitals de Catalunya.

“És un reconeixement a tots els professionals de l’hospital que participen al programa TADE,  en el qual fa temps que hi creiem. Té per objectiu que el pacient rebi el tractament antibiòtic més adequat amb el menor impacte en la seva vida, podent-lo realitzar al seu entorn familiar”, explica la farmacèutica de l’Hospital Infantil Aurora Fernandez Polo.  El premi Ruta de l’Excel·lència, amb una dotació de 5.000 euros, inclou la celebració d’una jornada per donar a conèixer el projecte guanyador, que a Vall d’Hebron se celebrarà el 27 de juny, a la qual assistiran uns 50professionals de farmàcia de diferents hospitals catalans. Encara està obert el període d’inscripcions per participar en la jornada, que poden formalitzar-se tot omplint el formulari d’aquest enllaç.

Els programes TADE amplien la prestació d’atenció ambulatòria, tot oferint la possibilitat de realitzar el tractament com a hospital a casa. Se circumscriuen en un model assistencial que, en els últims anys, dóna protagonisme al pacient i procura alterar el mínim possible la seva quotidianitat, tot procurant que el tractament antibiòtic intravenós pugui administrar-se a la llar del pacient sempre que l’equip assistencial valori la seva idoneïtat, el pacient estigui clínicament estable i presenti un entorn sociocultural adequat.

Claus en pacients pediàtrics

“Els programes TADE són molt importants en els pacients pediàtrics, especialment en aquells pacients que han d’ingressar a l’hospital de forma periòdica per rebre tractament o bé han de fer tractament antibiòtic intravenós de manera perllongada, amb l’impacte que suposa l’ ingrés hospitalari pel nen/a i pels seus familiars”, afegeix Aurora Fernández Polo. Gràcies a aquesta alternativa es fomenta la conciliació familiar, s’eviten possibles infeccions nosocomials i s’interfereix el mínim possible en la vida quotidiana dels infants.

Vall d’Hebron compta amb aquest programa des de fa més de 10 anys en els pacients amb fibrosi quística. En els últims anys, també ha ampliat els programes TADE amb autoadministració en nens i nenes amb altres patologies que requereixen tractament antibiòtic (colangitis en pacients amb hepatopatia, osteomielitis, trasplantament d’òrgan sòlid...).

Els professionals del nostre hospital realitzen un programa de capacitació als familiars i els cuidadors dels nens. Aquesta formació està dirigida a què puguin adquirir els coneixements i habilitats per administrar el tractament endovenós d’una forma totalment segura i eficaç.

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.