Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
Aquest estudi aborda la capacitat que té la recerca que es fa al Campus Vall d’Hebron de transcendir en millores assistencials i sanitàries. S’han recollit 17 casos d’èxit, que s’han dut a la pràctica a Vall d’Hebron i que han contribuït a millores en la prevenció, el diagnòstic i el tractament de malalties.
El Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) han presentat avui l’ Estudi exploratori de l’impacte de la recerca a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, el primer estudi realitzat a l’Estat per avaluar l’impacte de la recerca en un centre hospitalari.S’emmarca dins la sèrie de monogràfics SARIS de “Recerca que Transforma” d’AQuAS.
Les polítiques científiques europees i dels països del nostre entorn donen cada vegada més importància a l’impacte demostrable de la recerca que es duu a terme. Però malgrat que estudis internacionals demostren que els hospitals que fan recerca tenen millors resultats assistencials, cal ser capaços de demostrar aquesta contribució i millorar-ne l’organització, les capacitats i l’orientació estratègica cap a l’impacte. En aquest context, AQuAS, en col·laboració amb el VHIR, han elaborat conjuntament aquest estudi per abordar la capacitat que té la recerca que es fa al Campus Vall d’Hebron de transcendir en millores assistencials i sanitàries tant al mateix hospital com a qualsevol centre sanitari.
S’han recollit 17 casos d’èxit, que s’han realitzat en el Campus i que han portat a millores en la prevenció, el diagnòstic i el tractament de malalties. Fruit d’aquest treball també s’han identificat una sèrie de factors facilitadors de l’èxit en els resultats assistencials. D’altra banda, també es descriuen algunes noves accions i direccions orientades a reforçar les capacitats, l’estratègia i el lideratge en aquest aspecte.
Un cop analitzats els 17 casos d’èxit podem afirmar que en molts casos, malgrat que no es pot parlar d’atribució directa, sí que és evident la contribució de la recerca en la pràctica assistencial. A més, els casos estudiats suggereixen que com més enfocat a la pràctica i a les necessitats dels usuaris sigui l’estudi, més fàcil serà que tingui una contribució en la pràctica assistencial.
Els resultats dels casos estudiats es van classificar en tres categories: prevenció, diagnòstic i tractament. En la categoria de millores en la prevenció l’informe recull quatre bons exemples de recerca:
En la categoria de millores en el diagnòstic es van detectar set casos d’èxit:
En la categoria de millores en el tractament han estat sis els casos d’èxit recollits:
Tots aquests projectes que s’han dut a la pràctica a Vall d’Hebron han permès millorar els resultats assistencials. Tot i que no s’ha pogut fer cap avaluació de quin és el resultat final d’aquests casos, en la majoria s’estimen uns beneficis, a llarg termini, conseqüència de l’aplicació en la pràctica diària dels resultats i que podrien portar d’una manera genèrica a: més diagnòstics veritables positius, menys exploracions i intervencions innecessàries, una taxa més baixa de complicacions, una reducció en la xifra d’ingressos hospitalaris i estades injustificades i una despesa econòmica menor.
D’altra banda els casos presentats en aquest estudi han ajudat a detectar alguns factors comuns que poden contribuir a la translació de la recerca a la pràctica. Aquests factors facilitadors són el disseny de projectes amb un clar enfocament pràctic, és a dir, orientats a la resolució de problemes; que siguin col·laboratius entre diferents serveis, hospitals, etc.; i que hi estiguin implicats equips multidisciplinaris des d’investigadors i clínics a decisors del sistema assistencial; i, per últim, que comptin en la recerca amb la participació de potencials beneficiaris dels resultats.
L’evidència conclou que per assolir més impacte cal la implicació (engagement) de les “parts interessades” en la priorització, l’execució i l’avaluació de la recerca.
El VHIR, juntament amb AQuAS, ha iniciat un camí cap a la orientació a l’impacte de la recerca, posicionant-nos com a centre referent en aquest àmbit, tenint com a principal motor el nostre deure amb la ciutadania i amb nosaltres mateixos.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.