Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
La pujada de la llet pot trigar entre dos i cinc dies després del naixement i els pits s’inflamen, estan calents i poden fer mal. El millor remei és alletar el nadó per alleujar els símptomes i prevenir la ingurgitació mamària o inflamació dels pits. Les molèsties lleus s’alleugen amb un automassatge del pit, suau i en direcció al mugró, per facilitar el buidatge de la mama abans de l’alletament. Si les molèsties s’agreugen i/o apareix febre s’ha de consultar amb la llevadora o anar a urgències.
Si se’n fa una episiotomia o s’esquinça el perineu, per a la cura dels punts s’ha de rentar la zona amb aigua i sabó neutre una vegada al dia, mantenir la zona seca, utilitzar compreses de cotó sense plàstic i canviar-les amb freqüència.
L’episiotomia cicatritza entre set i deu dies després del part i els punts habitualment cauen sols. En cas de cesària, no hi ha inconvenient en dutxar-se, sempre que s’assequin bé els punts. La ferida cicatritza en cinc o sis dies (la cicatrització total triga uns dies més) i els punts o grapes s'han de retirar entre el sisè i el setè dia per la llevadora en el centre de salut.
El loqui és la sagnia que es produeix en el postpart i que dura entre sis i vuit setmanes després del part. Va canviant de color i disminueix en quantitat amb el pas dels dies. L’olor d’aquesta secreció és similar al del fluix menstrual. En el cas que aparegui pudor, és recomanable anar al centre de salut o a l’hospital per descartar que hi hagi una infecció.
En el postpart poden aparèixer sentiments de tristesa i canvis d’humor freqüents (tristesa, plor i eufòria). És una reacció normal d’adaptació als canvis i es coneix com a maternity blue o depressió puerperal.
Pot aparèixer entre el tercer i el cinquè dia després del part i desapareix al cap de quinze dies aproximadament. Si aquesta situació s’allarga en el temps o els símptomes s’agreugen, s’ha de consultar amb la llevadora o amb el professional qualificat més proper.
La primera revisió postpart amb la llevadora sol realitzar-se cap al setè dia posterior al part. És convenient anar-hi amb la parella, per valorar l’adaptació i solucionar dubtes i dificultats, i amb el nadó, per poder valorar la lactància materna.
Passades sis o vuit setmanes del part es duu a terme una altra visita de rutina, on es valora l’estat general tant físic com psicològic de la mare i la lactància materna. És un bon moment per tractar l’anticoncepció, i s’ha de valorar l’estat del sòl pelvià i la seva musculatura.
Cal anar a les visites de control del nadó amb el seu pediatre i amb infermeria.
Durant la "quarantena" es recomana evitar:
Si a la dona li ve de gust mantenir relacions sexuals, es poden reiniciar durant aquest període. És recomanable utilitzar el preservatiu.
La primera menstruació apareix al voltant dels 40 dies després del part en mares que no alleten. Les que alimenten els seus fills amb lactància materna no reprenen el seu cicle menstrual generalment fins al deslletament, encara que això no fa que estiguin exemptes de risc d’embaràs.
Es recomana informar-se dels mètodes anticonceptius amb la llevadora del centre d’atenció primària. Cal individualitzar en cada cas i tenir en compte si hi ha lactància materna o artificial, ja que això, juntament amb altres antecedents de salut de la dona, ajuda a definir el mètode més adequat. L’anticoncepció d’emergència és una opció vàlida també per a aquest període.
Cal anar al servei d’urgències o consultar amb la teva llevadora davant de l’aparició durant el postpart d’aquests signes d’alarma:
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.