Legionelosis

La legionelosis es una enfermedad producida por la bacteria Legionella pneumófila, que vive usualmente en circuitos de agua contaminada, como son conducciones de agua, estanques, torres de refrigeración, piscinas o jacuzzis.

Se adquiere por inhalación al haber estado el paciente en contacto con el agua contaminada, ya sea por el baño o por estar en zonas próximas, ya que la bacteria se puede diseminar desde el agua al ambiente circundante.

Produce generalmente una infección pulmonar en forma de neumonía que -de no ser diagnosticada y tratada precozmente- puede revestir gravedad y riesgo vital.

Legionelosis Vall d'Hebron
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 31.01.2022, 14:21
Comparteix-lo

Contingut relacionat

Notícies relacionades

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.