Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
Es tracta d’una cardiopatia congènita caracteritzada per una implantació baixa de la vàlvula tricúspide sobre el miocardi ventricular, en comptes de fer-ho en l'anell auriculoventricular corresponent. En aquest cas, l'aurícula dreta augmenta molt de volum i el ventricle dret redueix molt la seva grandària i el flux sanguini pulmonar no és l’adequat.
L’anomalia d’Ebstein engloba un ampli ventall d’irregularitats que es caracteritzen per diferents graus de desplaçament i d’adherència de la vàlvula septal de la vàlvula tricúspide cap a la cavitat del ventricle dret. És una malaltia molt variable que pot comportar casos més greus i altres de més lleus.
En els casos més greus són la cianosi greu i la insuficiència cardíaca congestiva.
Pel que fa als casos de menys gravetat, la malaltia es manifesta amb una crisi de cianosi transitòria.
Aquesta malaltia és considerada rara i només representa un 3% de les cardiopaties congènites. Afecta un de cada 20.000 nounats vius.
El mètode que es fa servir per detectar la malaltia és una ecocardiografia, en la qual es pot veure si va associada a l’atrèsia anatòmica o funcional de la vàlvula pulmonar.
La malaltia es tracta amb una operació quirúrgica que varia segons la clínica, la forma anatòmica i l’edat del pacient.
En el cas dels nounats, per exemple, és necessària una intervenció ràpida. Pel que fa als pacients adolescents i adults simptomàtics s’aconsella reparar o substituir la vàlvula tricúspide per una de protètica. En els pacients que no presenten signes és millor esperar.
Després de la intervenció quirúrgica, el 80 % dels pacients simptomàtics diagnosticats en l’adolescència o l’edat adulta tenen molt bon pronòstic a curt i mitjà termini, ja que millora la seva capacitat funcional.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.