Vanessa Bueno i la Dra. Elena Carreras, membres del nou grup de treball del Govern per abordar la violència obstètrica

Es tracta d’un grup integrat per onze professionals relacionats amb les polítiques de gènere i la salut sexual i reproductiva amb l’encàrrec d’elaborar un pla d’acció.

13/12/2022

La Dra. Elena Carreras, cap del Servei d’Obstetrícia i presidenta de la Comissió assessora de polítiques de gènere del Departament de Salut, i Vanessa Bueno, llevadora de Vall d’Hebron, han estat designades per formar part del nou grup de treball creat pels departaments de Salut i d’Igualtat i Feminismes per abordar la violència obstètrica i la vulneració de drets sexuals i reproductius. Es tracta d’un grup integrat per onze professionals relacionats amb les polítiques de gènere i la salut sexual i reproductiva amb l’encàrrec d’elaborar un pla d’acció amb estratègies i propostes concretes per actuar en aquest àmbit. El grup s’ha reunit per primera vegada aquest dilluns. La seva creació s’emmarca en el Pla de Salut afectiva, sexual i reproductiva que elaboraran de forma conjunta els dos departaments i l’Estratègia nacional de drets sexuals i reproductius, inclosa en el cinquè punt del Pla de Govern.

El grup de treball elaborarà un informe sobre l’abordatge de la violència obstètrica i els drets sexuals i reproductius i analitzarà la situació actual a Catalunya. En una segona fase, proposarà mesures concretes contra la violència obstètrica i la vulneració de drets sexuals i reproductius orientades tant a l’organització de l’atenció als serveis sanitaris com a la pràctica professional individual, així com propostes per a la ciutadania i les entitats de defensa dels drets sexuals i reproductius. El grup està coordinat per Ramón Escuriet, coordinador del Pla de salut afectiva, sexual i reproductiva de Salut, i per Mònica Morros, del Departament d’Igualtat i Feminismes.

Els onze professionals que hi participen, a més de la Dra. Elena Carreras i Vanessa Bueno, són  Oriol Porta, president de la Societat Catalana de Ginecologia i Obstetrícia; Jesús Cobo, coordinador clínic del Pla de Salut mental perinatal; Gemma Falguera, de l’Associació Catalana de Llevadores;  Marta Busquets, advocada i experta en la defensa del part respectat; Lucia Alcaraz, membre de la Comissió de Violència obstètrica de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol; Blanca Prats, cap del Servei de salut maternoinfantil de l’Agència Catalana de Salut Pública; Cristina Martínez, coordinadora dels serveis ASSIR de l’Institut Català de la Salut; Serena Brigidi, antropòloga i experta en violència obstètrica de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, i Maria Victòria Cambredó, llevadora i experta en atenció a les violències masclistes.

El grup de treball elaborarà un informe sobre l’abordatge de la violència obstètrica i els drets sexuals i reproductius i analitzarà la situació actual a Catalunya.

Share it:

Notícies relacionades

Professionals

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.