Preestrena del documental sobre autisme “Peixos d’aigua dolça”

Dijous 4 d’octubre, la Sala d’Actes del Pavelló Docent de l’Hospital Vall d’Hebron va acollir la preestrena del documental “Peixos d’aigua dolça”. Aquest documental està impulsat per la Federació Catalana d’Autisme (Feca) i explica el dia a dia de dues persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA o autisme), la Mariona, de 23 anys i en Marc, de 10.

02/10/2018

La Federació Catalana d'Autisme va preestrenar el documental “Peixos d'aigua dolça” a la Sala d’Actes de l’Hospital Vall d’Hebron. El documental explica el dia a dia de dues persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA o autisme), la Mariona, de 23 anys i en Marc, de 10. Es tracta d’una producció de la Federació Catalana d’Autisme que ha tingut el suport de l’Obra Social “La Caixa” i de la Generalitat de Catalunya. El dia 16 d’octubre el programa "Sense Ficció" de TV3 estrenarà el documental.

El Dr. Josep Antoni Ramos-Quiroga, cap del Servei de Psiquiatria, va assenyalar la importància de "treballar amb la Federació Catalana d'Autisme per millorar l'atenció dels pacients" i la Dra. Laura Gisbert, coordinadora del Programa d’Autisme del Servei de Psiquiatria, va moderar el debat posterior a l'emissió del documental. 

El documental, dirigit per Marc Serena i Biel Mauri, ha aconseguit el premi del públic al Primer Festival de Cinema i Discapacitat de Cullera (València) i un esment especial per a la protagonista, Mariona López, en el Festival de Cinema de Girona.
En aquest treball es posa sobre la taula com viuen les famílies un diagnòstic de TEA, les respostes que donen l'escola i la sanitat pública, i la lluita constant contra l'estigma i les etiquetes que avui dia encara arrosseguen les persones amb autisme. “El diagnòstic equival a una lluita sagnant, compartida amb moltes altres famílies. Hem fet aquest documental amb l'objectiu d'explicar què s'amaga darrere d'aquesta etiqueta: grans persones que només cal saber veure”, explica Biel Mauri.

En aquest enllaç pots veure un tràiler del documental.

Share it:

Subscribe to our newsletters and be a part of Campus Life

Select the newsletter you want to receive:

By accepting these conditions, you are agreeing to the processing of your personal data for the provision of the services requested through this portal, and, if necessary, for any procedures required by the administrations or public bodies involved in this processing, and their subsequent inclusion in the aforementioned automated file. You may exercise your rights to access, rectification, cancellation or opposition by writing to web@vallhebron.cat, clearly stating the subject as "Exercising of Data Protection Rights".
Operated by: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Purpose: Manage the user’s contact information.
Legitimisation: Express acceptance of the privacy policy.
Rights: To access, rectify, and delete personal information data, as well to the portability thereof and to limit and/or oppose their use.
Source: The interested party themselves.