Comitè d'Ètica Assistencial

El Comitè d'Ètica Assistencial de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i del parc Sanitari Pere Virgili, és multidisciplinari i consultiu, i s'encarrega de donar resposta als conflictes ètics que puguin sorgir en la pràctica clínica diària, ja siguin de valors, ideològics o morals.

La seva composició està regulada per llei, i hi ha diverses disciplines professionals. L'objectiu fonamental del Comitè és propiciar que les actuacions professionals es produeixin des del respecte i la dignitat de la persona, així com els drets humans, considerant que aquest és el fonament de la bona pràctica assistencial.

ÒRGAN CONSULTIU

Els fonaments d'una bona pràctica assistencial

L'actuació és d'acord amb el contingut de la Declaració Universal dels Drets Humans de l'OMS, i dels quatre principis de la bioètica:

  • No-maleficència
  • Beneficència
  • Autonomia
  • Justícia

Funcions

Les funcions bàsiques del comitè d'ètica són l'anàlisi de casos, basat en l'assessorament ètic en decisions puntuals, clíniques i sanitàries, l'elaboració de recomanacions i protocols, així com la formació en matèria de bioètica.

La voluntat dels membres del Comitè és ajudar en les decisions difícils sense pretendre substituir la capacitat de decisió de les persones; és per això que les seves recomanacions no són vinculants, i respecten les opinions dels qui demanen opinió.

comissions de Vall d'Hebron

Contacte

Per a posar-te en contacte amb el Comitè d'Ètica Assistencial HUVH-PSPS, pots fer-ho mitjançant el següent formulari de contacte.

El comitè aconsellarà als ciutadans dels serveis de les dues institucions, malalts o no, i els professionals que els atenen, en els conflictes ideològics i morals que puguin produir-se en l'assistència clínica.

Contacta

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.