Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
L’anàlisi de sang és una de les proves mèdiques més freqüents. Consisteix a extreure una mostra de sang del pacient que després s’analitza al laboratori.
Conèixer la composició de la sang pot tenir diferents finalitats. Per aquest motiu mai s’analitzen tots els components de la mostra, sinó aquells que el metge o metgessa determina, en funció dels signes i símptomes que presenta o d’allò que necessiti saber del seu estat de salut. Es poden demanar anàlisis de sang per:
Els paràmetres més utilitzats en les anàlisis de sang mostren una visió global de l’estat de salut mitjançant diferents indicadors:
Hi ha estudis específics que cal realitzar en funció de cada cas concret, per exemple els estudis immunològics, les anàlisis genètiques, etc.
Extreure la mostra de sang és senzill, només cal que el professional sanitari faci una punció a la vena dels pacients amb l’agulla del calibre adequat al tipus de pacient, i emplenar els tubs preparats, en funció d’allò que cal analitzar.
Normalment, la punció es fa al plec de la flexió del colze i, abans de fer-la, la infermera ha de col·locar un compressor al braç, que consisteix en una goma, perquè s’omplin les venes de sang i extreure-la sigui més fàcil. De vegades és complicat punxar en aquesta zona i se n’usen d’alternatives, com ara el dors de la mà i, sobretot en nens, peus i venes del coll i de l’engonal.
Un cop identificat el punt on s’ha de fer la punció, s’ha de netejar amb solució antisèptica abans de punxar.
En alguns casos, cal que els pacients estiguin en dejú a l’hora de fer l’extracció; però no sempre és necessari. Tot depèn del tipus d’anàlisi que calgui fer.
Tot i que no és habitual que hi hagi complicacions, es poden produir algunes derivades de l’extracció de la mostra de sang:
No hi ha cap altra manera d’extreure una mostra de sang.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.