Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
T'orientem des del primer contacte amb el centre perquè trobis tots els serveis i treguis el màxim partit possible de les nostres instal·lacions. Sigui quin sigui el motiu de la teva visita, t'expliquem com moure't dins de l'hospital.
El virus del papil·loma humà (VHP) generalment es transmet per la via sexual i, principalment, infecta la pell (penis, vulva, anus) o les mucoses (vagina, coll uterí i recte) de les àrees genitals tant dels homes com de les dones. Així mateix, pot sorgir en l'àrea bucal i de la zona de la faringoamigdalar.
És una transmissió molt freqüent i en la majoria de casos no produeix cap patologia. No obstant això, pot desencadenar una malaltia benigna en forma de berrugues o, en menor freqüència, diferents tipus de càncer. En el cas de la dona, el VPH pot produir càncer en el coll uterí.
El virus del VPH es transmet per contacte directe, pell amb pell i sexual, i no pels fluids. En la majoria de les ocasions, un 90% dels casos, desapareix de manera espontània, però mentre el virus està present és transmissible.
El VPH es classifica en funció del risc que té o no de desenvolupar càncer:
Cal destacar que una persona es pot infectar amb més d’un tipus de VPH. A més, la persistència d’una infecció pot acabar desenvolupant un càncer en el coll uterí, la vulva, el penis, l’anus o orofaringe.
En concret, el virus inicia uns canvis displàstics en les cèl·lules epitelials que evolucionen fins que es produeix un càncer invasiu. Això succeeix progressivament i des que es produeix la infecció fins que es desenvolupa la malaltia poden passar fins a vint anys.
Poden aparèixer berrugues genitals o sortir com petites protuberàncies o grups d’elles en la zona genital de diverses mides i formes.
En el cas del càncer no apareixen símptomes fins que no s’està en un període molt avançat. En el del coll uterí els símptomes que es manifesten són:
A Catalunya la incidència del càncer uterí és de 7,2 casos per cada 100.000 dones l’any (2003-2007). Això implica que representi el 2,8 % de tots els tumors del sexe femení. Entre la franja d’edat d’entre 35 i 64 anys aquesta incidència s’enfila fins als 16,1 casos per cada 100.000 dones. A més, el risc de desenvolupar aquesta patologia és d’una per cada 106 de les dones que viuen fins als 75 anys.
En el cas del càncer anal té una incidència anual d’ 1,8 casos per cada 100.000 habitants, però en el cas del grup d’homes que tenen relacions amb altres persones del mateix sexe i estan infectats pel VIH l’afectació puja fins als 70 o 128 casos per cada 100.000 homes.
Quan sorgeixen berrugues, el diagnòstic sol ser clínic o per biòpsia. Pel que fa al càncer es detecta per mitjà d’una citologia, que permet veure els canvis anòmals en les cèl·lules abans que es desenvolupi. Si aquesta prova surt anòmala es pot complementar amb una colposcòpia que permet examinar el coll de l’úter a través d’una lupa i prendre’n mostres.
Principalment, la detecció del VPH forma part d’una estratègia preventiva per detectar el virus abans que aquest es converteixi en una patologia.
No existeix un tractament antiviral específic per al VPH.
Pel que fa a les berrugues, en la majoria dels casos es poden eliminar a través d’una cirurgia, pomades o altres tractaments.
Si es desenvolupa un càncer, dependrà de l’etapa en la qual es diagnostiqui. Per exemple, si es detecta d’una manera precoç en el coll uterí pot comportar l’extirpació de teixits lesionats, mentre que quan està més avançat pot requerir una histerectomia, radioteràpia o quimioteràpia.
Per evitar la infecció del VPH és essencial l’ús del preservatiu. En canvi, en el càncer del coll uterí la prevenció es basa en una vacuna, que és altament eficaç. També es realitza un cribratge periòdic mitjançant una citologia cervical (prova de Papanicolau). Aquesta estratègia, però, s’està canviant per l’ús de tècniques de detecció del virus i així, junt amb la citologia, poder seguir les diferents etapes del procés de la malaltia (adquisició, persistència, progressió a lesions precanceroses i invasió).
Bioquímica
Cirurgia Maxil·lofacial Pediàtrica
Hematologia i Hemoteràpia
Cirurgia Esofagogàstrica
Urgències d'Obstetrícia i Ginecologia
Patologia Mamària
Medicina Preventiva i Epidemiologia
Cardiopaties Congènites de l'Adolescent i l'Adult
Medicina Intensiva
Unitat d'ecocardiografia i imatge cardíaca
Glaucoma
Endocrinologia Ginecològica
Coordinació de trasplantaments
Ictus i Hemodinàmica Cerebral
Cardiologia Pediàtrica
Cirurgia neonatal i fetal
Cirurgia de Paret Abdominal
Endocrinologia i Nutrició
Unitat del Son
Otorrinolaringologia
Microbiologia
Neurologia
Aparell Digestiu
Unitat de cures coronàries
Uveïtis i Inflamació Ocular
Ginecologia en la Infantesa i l'Adolescència
Al·lergologia
Cures Intensives Pediàtriques
Cirurgia Plàstica i Cremats
Cirurgia Cardíaca Pediàtrica
Endocrinologia Pediàtrica
Suport Nutricional
Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria
Nefrologia
Neurologia Pediàtrica
Genètica clínica i molecular
Unitat d’Hospitalització Pediàtrica i Pediatria Hospitalària
Cirurgia Plàstica Ocular i Orbitària
Unitat de Prevenció de la Prematuritat
Anatomia Patològica
Cirurgia Cardíaca
Cirurgia Toràcica i Trasplantament Pulmonar
Cirurgia Oral i Maxil·lofacial
Ginecologia
Diàlisi
Oncologia Radioteràpica
Nefrologia Pediàtrica
Oftalmologia
Dermatologia
Unitat d'urgències pediàtriques
Cirurgia Oncològica Pediàtrica
Unitat de Medicina i Cirurgia Fetal
Neonatologia
Cardiologia
Farmàcia
Cirurgia Ortopèdica Pediàtrica
Hemodinàmica Diagnòstica i Intervencionista
Insuficiència Cardíaca
Pneumologia
Neurocirurgia
Oftalmologia Pediàtrica
Pneumologia, al·lergologia i fibrosi quística
Cardiopaties Familiars
Unitat d’Angioedema Hereditari
Obstetrícia i Medicina Reproductiva
Anestesiologia, Reanimació i Tractament del Dolor
Cirurgia de Còlon i Recte
Física i Protecció Radiològica
Cirurgia Digestiva i Toràcica Pediàtrica
Hepatologia
Psiquiatria
Medicina Fetal
Neurofisiologia Clínica
Oncologia i Hematologia Pediàtriques
Radiodiagnòstic (IDI)
Patologia aòrtica i síndrome de Marfan
Unitat d’Ecografia Obstètrica
Unitat de Crítics Cardiovasculars
Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular
Cirurgia General i Digestiva
Gastroenterologia, Hepatologia, Suport Nutricional i Trasplantaments Hepàtics Pediàtrics
Cirurgia Endocrina, Metabòlica i Bariàtrica
Urologia Pediàtrica
Laboratoris Clínics
Medicina Física i Rehabilitació
Oncologia Mèdica
Pediatria
Farmacologia Clínica
Cirurgia pediàtrica
Unitat de Diagnòstic Prenatal
Unitat d’Obstetrícia Social
Unitat d’Arrítmies
Cirurgia Hepatobiliopancreàtica i Trasplantaments
Ginecologia Oncològica i Patologia del Tracte Genital Inferior
Cirurgia Endoscòpica Ginecològica
Urologia
Malalties Infeccioses
Medicina Interna
Deshabituació del tabac
Urgències General
Immunologia
Còrnia i Superfície Ocular
Unitat de Diabetis i Gestació
Unitat de Salut Mental Perinatal
Selecciona el butlletí que vols rebre:
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.