Mieloma múltiple

El mieloma múltiple és un tipus de càncer de la sang que s'origina per una proliferació anòmala de cèl·lules plasmàtiques (un tipus de leucòcit o defensa de l'organisme). Aquestes cèl·lules plasmàtiques poden lesionar els ossos si creixen molt i provocar anèmia. Alhora, són capaços de produir immunoglobulines, unes proteïnes que en excés poden lesionar els ronyons i afavorir les infeccions.

El mieloma múltiple és un tipus de càncer de la medul·la òssia que és causat per la proliferació de cèl·lules plasmàtiques clonals i la producció anòmala d'immunoglobulines (Ig) que són un component del sistema immune i poden detectar-se a la sang i/o orina.

Mieloma Múltiple Vall d'Hebron
Autoria: Vall d'Hebron
Data de creació: 17.12.2021, 10:03
Data de modificació: 13.06.2022, 14:01
Comparteix-lo
T'ha resultat útil?

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.