Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
El Servei d’Oftalmologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron ofereix una atenció integral a totes les persones amb malalties que els afecten els ulls i els annexos oculars. Actuem com a referent nacional en diverses patologies oftalmològiques, ja que atenem pacients tant de Catalunya com de la resta de l’Estat espanyol. Aquesta tasca assistencial es complementa amb una important activitat docent i de recerca, que ens permet mantenir-nos a l’avantguarda de la nostra especialitat.
L’objectiu del Servei d’Oftalmologia és posar tots els mitjans materials i humans al nostre abast per millorar la salut ocular i la qualitat de vida dels nostres pacients.
L’activitat del Servei d’Oftalmologia es du a terme en diverses ubicacions, en funció de les diferents activitats assistencials, totes coordinades i dirigides pel Dr. José García-Arumí, cap del Servei:
Al seu torn, la tasca assistencial del Servei es troba estructurada en diferents seccions, corresponents a cada una de les subespecialitats oftalmològiques. A fi de poder oferir una atenció més especialitzada, en el context d’un hospital de tercer nivell, disposem d’un equip ampli de professionals experts en les diferents subespecialitats:
D’altra banda, qualsevol de les seccions anteriors interactua amb altres serveis o unitats de l’Hospital Vall d’Hebron, a fi de coordinar i consensuar les decisions diagnòstiques i terapèutiques sobre els pacients que presenten patologies que impliquen diferents especialitats mèdiques. Aquest és el cas dels comitès multidisciplinaris (Comitè de Tumors, Comitè de Trasplantaments...), de la relació directa amb altres serveis assistencials en casos concrets (Cirurgia Maxil·lofacial, Traumatologia, Cirurgia Plàstica, Neurologia, Especialitats Pediàtriques, etc.), de l’estret contacte amb serveis implicats en tasques diagnòstiques (Microbiologia, Anatomia Patològica) o terapèutiques (Banc de Sang i Teixits) i de la participació d’un metge especialista en medicina interna en les tasques de diagnòstic i tractament dels processos inflamatoris oculars (Dr. Antonio Segura).
El Servei d’Oftalmologia està integrat com a Unitat Docent de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). El catedràtic és el Dr. José García-Arumí, cap del Servei d’Oftalmologia. Al seu torn, diversos membres del Servei són professors (Dr. Tirso Alonso Alonso), professors associats o col·laboradors de pràctiques de la UAB.
L’activitat docent del Servei d’Oftalmologia inclou:
La protocol·lització de les actuacions clíniques, el seguiment dels pacients i la recollida de les dades corresponents ha propiciat la publicació de diferents treballs en revistes nacionals i internacionals de màxim prestigi i la participació en assajos clínics i treballs de recerca sobre les tècniques terapèutiques més recents de les diferents subespecialitats.
El grup de recerca bàsica d’Oftalmologia, format per un equip interdisciplinari de clínics i investigadors bàsics, centra la seva activitat en la recerca de noves teràpies per al tractament de les principals malalties neurodegeneratives de la retina (com la retinopatia diabètica, la degeneració macular associada a l’edat i la retinosi pigmentària), de les patologies de la superfície ocular (síndrome de l’ull sec, queratitis herpètica i úlceres neurotròfiques) i de les repercussions a escala ocular de diferents tractaments sistèmics.
Els projectes que s’estan duent a terme actualment versen sobre l’estudi de diferents estratègies terapèutiques, com són la teràpia cel·lular amb cèl·lules mare, la teràpia gènica per a l’expressió de gens curatius i les teràpies farmacològiques amb factors antiangiogènics i antioxidants. Aquests treballs de recerca impliquen principalment recerca bàsica, que es fa al Laboratori d’Oftalmologia, situat a l’Institut de Recerca Vall d’Hebron (VHIR), així com el desenvolupament d’assajos preclínics, mitjançant l’ús de models animals d’experimentació, que es duen a terme al Servei d’Estabulari del VHIR. Tots aquests treballs han propiciat moltes presentacions i publicacions en revistes d’impacte.
Oftalmologia
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.