Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
T'orientem des del primer contacte amb el centre perquè trobis tots els serveis i treguis el màxim partit possible de les nostres instal·lacions. Sigui quin sigui el motiu de la teva visita, t'expliquem com moure't dins de l'hospital.
Davant de la malaltia celíaca el tractament a seguir és una dieta estricta de per vida sense gluten. La dieta sense gluten s’ha de basar en una alimentació variada i equilibrada que combini aliments que no continguin gluten, que inclogui cereals que tampoc en contenen. A més, cal tenir en compte la contaminació encreuada a casa (que un aliment apte per a celíacs hagi estat en contacte amb un altre aliment, estri o superfície que contingui gluten) i extremar les precaucions en les ingestes fora de casa. També és important comprovar sempre la relació d’ingredients que apareix en l’etiquetatge dels productes alimentaris. En aquesta fitxa podreu trobar els consells bàsics per seguir una dieta sense gluten de manera segura i equilibrada.
El gluten és un complex proteic que es troba en els cereals. Està compost per dues proteïnes, la gliadina i la glutelina. És important que els pacients celíacs eliminin per sempre de la seva dieta aquells aliments que contenen glutelina i gliadina. Això significa que han d’eliminar el blat, l’ordi, el sègol, la civada, el triticale (un híbrid de blat i de sègol) i tots els seus derivats.
Tot i l’exclusió d’aliments que s’ha de fer, els pacients amb celiaquia han de seguir una dieta equilibrada assegurant l’aportació adequada de nutrients. Per aconseguir-ho cal que incloguin una gran varietat d’aliments amb diferents formes de preparació i de cocció.
Els pacients amb celiaquia han de basar la seva alimentació en làctics, carns, peixos, ous, fruites, verdures i llegums, i en cereals permesos com ara el blat de moro, l’arròs, la quinoa, el mill, l’amarant, el sorgo, el tef o el fajol. Els sucres i els productes elaborats s’han d’ingerir en menor mesura.
La forma de preparació dels aliments ha de ser l’habitual, sempre que s’eviti la contaminació encreuada: bullit, al vapor, a la planxa, fregit o al forn. Els arrebossats i empanats s’han de fer amb farines o pa ratllats aptes per a celíacs.
És important tenir precaució amb aquells aliments que han estat elaborats, transformats o envasats. En aliments manipulats es fa més difícil evitar la contaminació encreuada.
Cal llegir amb atenció les etiquetes dels productes que no es consumeixen frescos. Hi ha aliments que, de forma natural, no contenen gluten, però que en la seva forma comercialitzada, sí, ja que de vegades el gluten és afegit com a additiu durant el procés de fabricació. Per tant, per precaució, val més evitar aquells productes que no estiguin etiquetats, com els productes a granel o els elaborats artesanalment.
Es recomana disposar d’un espai per emmagatzemar exclusivament els aliments especials sense gluten. També és necessari fer servir sempre utensilis de cuina nets, per assegurar-nos que no hagin estat en contacte amb productes amb gluten.
Quan es fan àpats fora de casa s’han d’extremar les precaucions. És important assegurar-nos que el que mengem no hagi estat en contacte amb cap aliment que contingui gluten. Un exemple d’això serien els olis compartits, on s’han fregit aliments amb gluten.
Malaltia celíaca
Anatomia Patològica
Cirurgia Cardíaca
Cirurgia Toràcica i Trasplantament Pulmonar
Cirurgia Oral i Maxil·lofacial
Ginecologia
Diàlisi
Oncologia Radioteràpica
Nefrologia Pediàtrica
Oftalmologia
Dermatologia
Unitat d'urgències pediàtriques
Cirurgia Oncològica Pediàtrica
Unitat de Medicina i Cirurgia Fetal
Neonatologia
Cardiologia
Farmàcia
Cirurgia Ortopèdica Pediàtrica
Hemodinàmica Diagnòstica i Intervencionista
Insuficiència Cardíaca
Pneumologia
Neurocirurgia
Oftalmologia Pediàtrica
Pneumologia, al·lergologia i fibrosi quística
Cardiopaties Familiars
Unitat d’Angioedema Hereditari
Obstetrícia i Medicina Reproductiva
Anestesiologia, Reanimació i Tractament del Dolor
Cirurgia de Còlon i Recte
Física i Protecció Radiològica
Cirurgia Digestiva i Toràcica Pediàtrica
Hepatologia
Psiquiatria
Medicina Fetal
Neurofisiologia Clínica
Oncologia i Hematologia Pediàtriques
Radiodiagnòstic (IDI)
Patologia aòrtica i síndrome de Marfan
Unitat d’Ecografia Obstètrica
Unitat de Crítics Cardiovasculars
Angiologia, Cirurgia Vascular i Endovascular
Cirurgia General i Digestiva
Gastroenterologia, Hepatologia, Suport Nutricional i Trasplantaments Hepàtics Pediàtrics
Cirurgia Endocrina, Metabòlica i Bariàtrica
Urologia Pediàtrica
Laboratoris Clínics
Medicina Física i Rehabilitació
Oncologia Mèdica
Pediatria
Farmacologia Clínica
Cirurgia pediàtrica
Unitat de Diagnòstic Prenatal
Unitat d’Obstetrícia Social
Unitat d’Arrítmies
Cirurgia Hepatobiliopancreàtica i Trasplantaments
Ginecologia Oncològica i Patologia del Tracte Genital Inferior
Cirurgia Endoscòpica Ginecològica
Urologia
Malalties Infeccioses
Medicina Interna
Deshabituació del tabac
Urgències General
Immunologia
Còrnia i Superfície Ocular
Unitat de Diabetis i Gestació
Unitat de Salut Mental Perinatal
Bioquímica
Cirurgia Maxil·lofacial Pediàtrica
Hematologia i Hemoteràpia
Cirurgia Esofagogàstrica
Urgències d'Obstetrícia i Ginecologia
Patologia Mamària
Medicina Preventiva i Epidemiologia
Cardiopaties Congènites de l'Adolescent i l'Adult
Medicina Intensiva
Unitat d'ecocardiografia i imatge cardíaca
Glaucoma
Endocrinologia Ginecològica
Coordinació de trasplantaments
Ictus i Hemodinàmica Cerebral
Cardiologia Pediàtrica
Cirurgia neonatal i fetal
Cirurgia de Paret Abdominal
Endocrinologia i Nutrició
Unitat del Son
Otorrinolaringologia
Microbiologia
Neurologia
Aparell Digestiu
Unitat de cures coronàries
Uveïtis i Inflamació Ocular
Ginecologia en la Infantesa i l'Adolescència
Al·lergologia
Cures Intensives Pediàtriques
Cirurgia Plàstica i Cremats
Cirurgia Cardíaca Pediàtrica
Endocrinologia Pediàtrica
Suport Nutricional
Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria
Nefrologia
Neurologia Pediàtrica
Genètica clínica i molecular
Unitat d’Hospitalització Pediàtrica i Pediatria Hospitalària
Cirurgia Plàstica Ocular i Orbitària
Unitat de Prevenció de la Prematuritat
Selecciona el butlletí que vols rebre:
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vhebron.net, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.