Vall d'Hebron, reacreditat com a centre compromès en l'excel·lència en les cures d'infermeria

El reconeixement l'atorguen la Unitat d'Investigació de Cures en Salut i la prestigiosa Associació d'Infermeres d'Ontario i reconeix la contribució i el compromís de l'Hospital en la implantació de les Guies de Bones Pràctiques.

08/02/2022

Aquesta és la quarta vegada que l'Hospital Universitari Vall d'Hebron rep aquest reconeixement internacional, que atorga cada dos anys la Unitat d'Investigació de Cures en Salut (Investeen-isciii), l'Associació d'Infermeres d'Ontario (Registered Nurses' Associacion of Ontario (RNAO)) i el Centre Espanyol per a les Cures de Salut Basades en l'Evidència (CECBE), a partir del programa Best Practices Spotlight Organitations (BPSO).

Aquesta acreditació reconeix la qualitat de la feina en les cures als pacients i el compromís de l'Hospital en la implementació i avaluació de les guies de bones pràctiques de l’RNAO. L'Hospital està acreditat com centre compromès amb l'excel·lència en cures en prevenció de caigudes, maneig de l'ostomia, valoració i maneig de les úlceres del peu diabètic, lactància materna i valoració i maneig del dolor.

Montserrat Martínez, adjunta a la Direcció d'Infermeria i responsable de la implantació del programa Best Practices Spotlight Organizations a l'Hospital, afirma que "en aquests set anys d'experiència han estat molts els beneficis que ens ha aportat per a l'Hospital la participació en aquest programa d'acreditació com a Centre Compromès amb l'Excel·lència en Cures (CCEE®). Especialment per als pacients, les famílies i els professionals, que treballem amb la motivació d'aquest reconeixement de gran impacte en l'escenari internacional. És per aquest motiu que considerem fonamental continuar impulsant el coneixement, fomentant, facilitant i donant suport a la implantació i l'avaluació de les Guies de Bones Pràctiques de BPSO-RNAO, fruit de la recerca i la millor evidència científica publicada".

Segons Montserrat Martínez "amb la implementació de les guies de pràctica clínica hem demostrat grans avenços i millores en els resultats de salut. És bàsic continuar avançant, integrar l'evidència en la pràctica assistencial, fomentar la recerca i avaluar els resultats".

La primera acreditació com a Centre Compromès amb l'Excel·lència en Cures, a partir del programa Best Practices Spotlight Organitations (BPSO), va ser atorgada a l'Hospital Vall d'Hebron en el 2015. Des de llavors, ha obtingut reacreditacions, que s'atorguen cada dos anys, pels anys 2017, 2019 i 2021.

El programa BPSO de l’RNAO va néixer l'any 1999 amb la intenció de donar a conèixer internacionalment les guies elaborades per l'associació en diversos àmbits de les cures en els hospitals, com la promoció de la salut, la prevenció de les caigudes de les persones grans, la lactància materna o l'abandonament de l'hàbit de fumar.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.