Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
L’Hospital Vall d’Hebron ha liderat un any més, amb 390 intervencions, el rànquing de centres amb més trasplantaments efectuats, també en adults (343) i pediàtrics (47).
L'any 2024 a Catalunya es van realitzar 1.344 trasplantaments d’òrgans, dels quals gairebé el 30% es van dur a terme a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron. D'aquesta manera, Vall d’Hebron lidera un any més, amb 390 intervencions, el rànquing de centres amb més trasplantaments efectuats, també en adults (343) i en pediàtrics (47), i és l’únic hospital a Catalunya que compta amb programes de trasplantament d’adults (3) i pediàtrics (4). L’han seguit l’Hospital Clínic, amb 317 trasplantaments, i l’Hospital de Bellvitge, amb 285.
Són les dades que es desprenen del balanç de resultats d'activitat de donació i trasplantaments d'òrgans, teixits i cèl·lules de l'any 2024 a Catalunya, que han presentat avui el director de l'Àrea Assistencial del Servei Català de la Salut (CatSalut), Ignasi Carrasco, i el director de l'Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), Jaume Tort, acompanyats de Belén Garcés, metgessa intensivista i coordinadora de trasplantaments de l'Hospital Germans Trias i Pujol, i d'Enric Peso Ruiz, trasplantat de fetge l'any 2024. El director de l’Àrea Assistencial del CatSalut ha posat en valor “la feina dels professionals sanitaris i no sanitaris, i del treball col·laboratiu i en xarxa dels hospitals catalans que sumen esforços per a l’assoliment d’aquests bons resultats”.
Del total de trasplantaments d'òrgans sòlids duts a terme per Vall d'Hebron, 184 han estat de ronyó, 105 de pulmó, 93 de fetge i 8 de cor a nens i adolescents. Els trasplantaments d’òrgans vitals com el fetge, el cor i el pulmó han augmentat un total de 2,6% respecte a l’any 2023. D’aquests 390 trasplantaments, 47 han estat pediàtrics: 16 de ronyó, 21 de fetge, 8 de cor i 2 de pulmó.
El Dr. Albert Sandiumenge, coordinador del programa de Donació i Trasplantaments de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i cap del grup de recerca en Donació i Trasplantament d'Òrgans, Teixits i Cèl·lules del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) destaca que "sense donants no hi ha trasplantaments. Si no fos per la seva generositat, res d'això seria possible”. També ha volgut posar en valor la importància del treball que hi ha darrere d’aquests 390 trasplantaments que s’han dut a terme a Vall d’Hebron “cada donant és el fruit d'un treball. Per cada donant que aconseguim que arribi a terme, hi ha un gran esforç darrere, treballant amb una infinitat de possibles donants que no arriben a ser-ho per diversos motius. Però, al final, el que veiem és el fruit d'un treball continu i dedicat de tot l'equip de coordinació de trasplantaments de l'Hospital i tots els professionals implicats”.
La donació després de la mort
Els 381 donants cadàver reals del 2024 obtinguts a Catalunya, 3 menys que l’any 2023 (-0,8 %), representen el segon millor any de la història. Per tipus de donant, els de mort encefàlica (cerebral) baixen un 14,2 % (145 vs. 169), mentre que els de mort en asistòlia (cardíaca) segueixen augmentant, en aquest cas, un 9,8 % (236 vs. 215). Per centres, destaquen els 63 donants de cadàver reals gestionats per l’equip de coordinació de trasplantaments de Vall d’Hebron (45 en mort en asistòlia i 18 en mort encefàlica), els 57 del Clínic i els 54 de Bellvitge.
L’Hospital Universitari Vall d’Hebron és l’únic centre de Catalunya que compta amb programes de trasplantament d’adults i infants. El 1981 es va posar en marxa el trasplantament infantil a Catalunya amb el primer trasplantament renal, fet a Vall d’Hebron.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.