Vall d’Hebron incorpora Philips ePatch i la plataforma basada en IA Cardiologs per fer monitoratge a pacients amb cardiopaties i ictus

És un dels catorze hospitals espanyols que inicia un programa pilot amb aquesta tecnologia que ajuda a detectar arrítmies cardíaques

22/05/2024

L'Hospital Universitari Vall d’Hebron ha incorporat l’ePatch portàtil de Philips i la plataforma d'anàlisi basada en Intel·ligència Artificial (IA) Cardiologs per a detectar arrítmies cardíaques greus, com la fibril·lació auricular, en pacients amb ictus després de l'alta. D'aquesta manera, es converteix en un dels catorze hospitals de tot l'Estat que se sumen a aquest programa pilot amb la tecnologia de Philips per detectar la presència de fibril·lació auricular després d'una teràpia d'ablació cardíaca, el tractament d'un ictus o procediments de substitució de vàlvules cardíaques, així com estudis sobre la relació entre la insuficiència de magnesi i la fibril·lació auricular. En total, més de 1.500 pacients estan sent monitorats actualment amb dispositius Philips ePatch a Espanya, que detecta arrítmies cardíaques que passen desapercebudes en els monitors Holter tradicionals.

L’ePatch de Philips proporciona dades fiables de monitoratge continu durant catorze dies. Quan es combina amb la plataforma d'anàlisi Cardiologs de Philips basada en IA, la solució ofereix als equips de cardiologia i neurologia dels hospitals una solució integral que millora la seva capacitat per a detectar i diagnosticar la fibril·lació auricular. Es tracta de l'arrítmia cardíaca més comuna del món, que augmenta significativament el risc de ictus, demència i insuficiència cardíaca, però sovint passa desapercebuda a causa de l'absència de símptomes perceptibles i als intervals poc freqüents entre episodis.

“El principal avantatge per als professionals sanitaris radica en la seva interfície de fàcil maneig i la seva capacitat de registre continu d'alta qualitat durant catorze dies”, afirma el Dr. Jorge Pagola, del Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona. “Es col·loca com un pegat al pit en només uns minuts i integra a la perfecció un programa d'anàlisi, la qual cosa facilita l'examen ràpid de les gravacions. Gràcies al seu assistent d'anàlisi basada en IA, els esdeveniments de fibril·lació auricular poden classificar-se per a la seva ràpida revisió per part del nostre equip. Els pacients amb ictus experimenten una major comoditat en veure's lliures dels incòmodes cables del Holter convencional, la qual cosa els permet vestir-se, dutxar-se i realitzar les seves activitats quotidianes sense cap impediment”.

Segons el Dr. Pagola, gràcies a la incorporació del programa ePatch en Vall d’Hebron es va aconseguir accelerar l'alta hospitalària de 80 pacients amb ictus en 2023, reduir la durada mitjana de l'estada i alleujar la pressió dels serveis d'urgències.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.