Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
L’aposta per la innovació ens permet estar a l'avantguarda de la medicina, proporcionant una assistència de primer nivell i adaptada a les necessitats canviants de cada pacient.
Nova Àrea del Cor
El projecte IMPROVE té com a objectiu desenvolupar una plataforma digital innovadora on les Dades Generades per Pacients siguin centralitzades, compartides i analitzades de forma anonimitzada per millorar l'eficiència dels tractaments.
L'Hospital Vall d'Hebron, en col·laboració amb Medtronic, i sota la direcció del Dr. Bruno García, cap de secció de la Unitat d’Hemodinàmica de l'Hospital Universitari Vall d’Hebron i investigador del grup de Malalties Cardiovasculars del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i de CIBERCV, està liderant un cas d'ús pioner en el camp cardiovascular centrat en l'estenosi aòrtica, com a part de l'ambiciós projecte europeu IMPROVE. Aquest projecte busca transformar l'atenció sanitària digital a Europa utilitzant les Dades Generades per Pacients (PGHD) per millorar la presa de decisions i els resultats clínics.
El projecte IMPROVE té com a objectiu millorar l'eficiència en l'atenció sanitària gràcies a eines digitals utilitzant les Dades de Salut Generats pels Pacients com a eix central en l'anàlisi dels nous tractaments i solucions desenvolupades. Els sistemes de salut a la Unió Europea s'han digitalitzat cada vegada més. No obstant això, la qualitat de l'intercanvi de dades no és suficient a causa de la falta d'estàndards i formes eficients d'usar les Dades Generades pels Pacients. Els fluxos de treball i els procediments operatius solen ser ineficaços, la qual cosa provoca problemes en els processos de presa de decisions i en els tractaments dels pacients. A més, això incrementa les despeses dels serveis de salut. Per tot això, el projecte desenvoluparà una plataforma en la qual es recopilaran i intercanviaran Dades de Salut Generats pels Pacients en hospitals de diferents àrees de salut amb l'objectiu de millorar els resultats clínics i l'experiència de pacient.
Un enfocament innovador per a l'ús de dades generades pels pacients
El projecte IMPROVE té com a objectiu desenvolupar una plataforma digital innovadora on les Dades Generades per Pacients siguin centralitzades, compartides i analitzades de forma anonimitzada per millorar l'eficiència dels tractaments en diverses àrees terapèutiques. Això permetrà una presa de decisions més precisa amb potencial impacte en els resultats clínics, reducció de costos i temps d'espera en l'atenció mèdica.
El desenvolupament del projecte es realitza en diverses fases, començant amb una anàlisi de l'estat de la literatura disponible mitjançant eines d'intel·ligència artificial. Actualment s'estan definint els requisits tècnics de la plataforma tenint en compte la perspectiva dels pacients, professionals sanitaris, investigadors i legisladors. La plataforma recopilarà dades de diverses fonts, incloent-hi els casos d'ús del projecte, literatura científica i registres històrics d'hospitals, amb la finalitat de desenvolupar un panell de control accessible per a tots els stakeholders.
En aquest sentit, Vall d’Hebron i Medtronic estan liderant un cas d'ús en el camp cardiovascular centrat en l'estenosi aòrtica. El tractament de l'estenosi aòrtica, una condició crítica que afecta la vàlvula aòrtica del cor, requereix una atenció especialitzada i una coordinació efectiva entre facultatius especialistes, equips d'infermeria i altres professionals sanitaris, incloent també als professionals dels centres de referència. Per això, s'ha dissenyat un enfocament innovador que utilitza solucions digitals avançades per a optimitzar els fluxos de treball amb una eina digital (Get Ready) d'empoderament del pacient amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'atenció i monitoratge dels pacients al llarg del procés assistencial.
La solució Get Ready cerca optimitzar el programa d'implantació de la vàlvula aòrtica transcatèter en el departament de Cardiologia de l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron. La validació de la solució facilitarà un procés àgil de derivació de pacients, eliminant temps d'espera innecessaris i millorant la coordinació entre els professionals de la salut. A més, la plataforma fomenta la participació del pacient, la seva educació i un seguiment més pròxim durant tot el seu tractament.
Anàlisi de processos i mapeig del pacient
El projecte de Medtronic sobre estenosi aòrtica s’inicia amb una anàlisi exhaustiva dels processos actuals basats en el protocol clínic de l'hospital. S'identifiquen els punts crítics en el fluxe del pacient per a redissenyar el procés, incorporant un rol més proactiu del pacient al llarg de la seva atenció. L'objectiu és millorar tant els resultats clínics com operatius.
Codisseny d'una estratègia de derivació amb solucions digitals
Juntament amb l'Hospital Universitari de la Vall d'Hebron, Medtronic està desenvolupant una estratègia de referència que incorpora eines digitals innovadores, facilitant una comunicació més efectiva entre els metges referents i els centres especialitzats. Aquestes solucions digitals permetran un intercanvi de dades en temps real, millorant la coordinació en totes les etapes del tractament.
Capacitació i gestió del canvi
El projecte inclou programes de formació dirigits als professionals de la salut per assegurar la implementació reeixida de les noves solucions digitals. A més, es duran a terme mesures de gestió del canvi per a garantir una integració efectiva en la pràctica clínica diària.
Avaluació d'impacte i millora contínua
Al llarg del projecte, Medtronic durà a terme una avaluació constant dels resultats clínics i operatius amb l'objectiu de mesurar l'impacte del projecte i facilitar la millora contínua del protocol assistencial i l'apoderament del pacient.
Impacte i col·laboració internacional
El projecte IMPROVE no només té el potencial de millorar significativament l'atenció al pacient en el tractament de l'estenosi aòrtica, sinó que també estableix les bases per a l’ús eficient de les dades generades pels pacients en altres camps mèdics. El projecte està finançat per la Iniciativa Conjunta de Salut Innovadora, secundada pel programa Horitzó Europa de la Unió Europea i organitzacions clau com COCIR, EFPIA, MedTech Europe i Vaccines Europe. El consorci del projecte IMPROVE inclou destacats centres de recerca, universitats i empreses tecnològiques de tota Europa.
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.