Vall d’Hebron acull una sessió col·laborativa sobre el disseny d’assaigs clínics en fetge gras no alcohòlic

L’objectiu d’aquesta sessió va ser posar de manifest les necessitats i perspectives des del punt de vista de diferents àmbits implicats en els assaigs clínics: la recerca, les entitats reguladores i la indústria farmacèutica.

24/05/2023

Vall d’Hebron va acollir el passat 28 d’abril la primera edició del workshop en assaigs clínics en pacients amb esteatohepatitis no alcohòlica (NASH) amb cirrosi compensada, organitzada pels doctors Joan Genescà, cap del Servei d’Hepatologia i director clínic de l'Àrea de Malalties Digestives de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, cap del grup de recerca de Malalties Hepàtiques del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i cap del grup de recerca en Malaltia Hepàtica Crónica Avançada del CIBERehd (ISCIII), i Juan Manuel Pericàs, membre del grup de recerca de Malalties Hepàtiques i del mencionat grup del CIBERehd.

L’objectiu d’aquesta sessió va ser posar de manifest les necessitats i perspectives dels diferents àmbits que estan implicats en un assaig clínic: la recerca, les entitats reguladores i la indústria farmacèutica. Durant la jornada es va analitzar l’entorn regulatori i les restriccions imposades per les agències reguladores, el perfil de pacient i el seu cribratge, i es van proposar possibles alternatives de disseny dels assaigs clínics.

Un aspecte excepcional d’aquest taller va ser comptar amb la participació d’experts nacionals i internacionals referents dels diferents camps implicats en aquest tipus d’assaigs del món acadèmic i de la indústria farmacèutica, que va donar lloc a debats molt productius i complets. “El valor d’aquest taller és reunir experts de diferents especialitats (hipertensió portal i cirrosi, NASH, indústria farmacèutica i reguladors) en un mateix espai, que són elements essencials a l'hora de dissenyar un assaig clínic”, va explicar el Dr. Joan Genescà durant la inauguració de l’acte.

Aquesta primera jornada va servir per iniciar un debat sobre els reptes als quals s’enfronten els investigadors a l’hora de portar a terme aquests assaigs que esperem puguin potencialment contribuir a noves discussions i iniciatives per poder avançar en aquest camp.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Activitats relacionades

Digestive Session 'Avoidant/restrictive food intake disorder - an important problem in GI?'

25.09.0024 - 12:59
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.