Un projecte de Vall d’Hebron sobre la preservació de còrnies rep un ajut de la Fundació Mutua Madrileña

La Dra. Anna Vilarrodona lidera l'estudi que pretén augmentar el temps de conservació de les còrnies donades per a trasplantament.

24/07/2024

La Fundació Mutua Madrileña ha lliurat aquest mes els seus XXI Ajuts a la Recerca en Salut, dotats de 2,3 milions d'euros, a 23 estudis i assaigs clínics dirigits a la millora dels tractaments mèdics que es desenvoluparan a diferents centres de recerca de tota Espanya. Entre ells, hi ha un estudi de la Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) que pretén augmentar la disponibilitat de còrnies per al trasplantament.

El treball, liderat per la Dra. Anna Vilarrodona, investigadora del grup de Donació i Trasplantament d'òrgans, teixits i cèl·lules del VHIR i directora del Banc de Teixits del Banc de Sang i Teixits de Catalunya, intentarà augmentar el temps de conservació fora de l'organisme de les còrnies donades per a trasplantament, que actualment és d’un màxim de 30 dies.

En concret, l'equip provarà l'ús de nanopartícules d'òxid de ceri, desenvolupades pel grup de Nanopartícules Farmacocinètiques del VHIR, per conservar les còrnies i reduir l'efecte oxidatiu i allargar així el temps de preservació fora de l'organisme i, per tant, la seva accessibilitat.

Llarga trajectòria d'ajuda a la investigació mèdica

En aquestes vint-i-una convocatòries d'ajuts ininterromputs, la Fundació Mutua Madrileña ha destinat més de 70 milions d'euros a contribuir a la investigació mèdica de qualitat que es fa a Espanya i que ha servit per engegar més de 1.450 projectes. En aquesta edició, la fundació donarà suport al treball d'equips de recerca de 18 hospitals de 8 comunitats autònomes diferents.

Els projectes de recerca han estat seleccionats pel comitè científic de la fundació, que presideix el doctor Rafael Matesanz, i es realitzaran a les àrees de trasplantaments, centrada en immunotolerància, òrgans bioartificials i preservació d'òrgans, traumatologia i les seves seqüeles, malalties rares que es manifesten en la infància, oncologia centrada en immunoteràpia i salut mental, enfocada a trastorns infantojuvenils. Addicionalment, es finançaran 4 estudis més liderats per especialistes del quadre mèdic d'Adeslas, companyia asseguradora líder en assegurances de salut i pertanyent al Grup Mútua.

Les noves ajudes a la investigació mèdica s'han lliurat a Madrid en un acte presidit per la consellera de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Fátima Matute; el president del Grup Mútua i la seva fundació, Ignacio Garralda; i el president del Comitè Científic de la Fundació Mútua, Rafael Matesanz.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Activitats relacionades

Curs Prematuritat: Debat, casos pràctics i demostració en directe

19.11.2024 - 08:45
Obstetricia i ginecologia
Més informació

Vall d'Hebron Talks by VHIR 'Fluorescence-guided HBP surgery: current status and future perspectives'

Sala Juntes Nou Edifici VHIR
19.11.2024 - 15:00
Més informació

Curs Cir i Preeclàmpsia: Actualització i casos pràctics

20.11.2024 - 08:45
Obstetrícia i ginecología
Més informació

Curs avançat d'Instructors en Simulació

21.11.2024 - 08:45
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.