The Ricky Rubio Foundation organitza un partit de bàsquet solidari entre famosos i esportistes per impulsar la nova Àrea Terapèutica de Rehabilitació Infantil i Adolescent a Vall d’Hebron

La primera edició de “EL BASKET ÉS VIDA” omplirà d’influencers, actuacions musicals, humorístiques i balls el Pavelló Olímpic de Badalona l’11 de desembre per ajudar a fer realitat l’àrea de rehabilitació per a infants i adolescents hospitalitzats i pacients ambulatoris

01/12/2022

Youtubers, músics, actors, humoristes, esportistes i models es calçaran el pròxim diumenge 11 de desembre unes vambes de bàsquet per jugar un partit molt especial. El Pavelló Olímpic de Badalona acollirà a partir de les 17.30 hores la primera edició de “EL BASKET ÉS VIDA”, una jornada solidària organitzada per The Ricky Rubio Foundation i la Fundació “la Caixa”, amb el patrocini d’ENDESA i la col·laboració del Club Joventut Badalona, per ajudar a enllestir la construcció de la nova Àrea Terapèutica de Rehabilitació Infantil i Adolescent de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

La jornada, que conduiran Oscar Cuesta i Marina Vinyals, promet diversió. Dos jugadors del Joventut, Albert Ventura i Joel Parra, seuran a la banqueta per fer d'entrenadors. A la pista, jugaran des d'ex jugadors com Roger Grimau o Víctor Sada, artistes com Nina Pont, cantants com Luis Cepeda, models com Sergio Carvajal o influencers com Àlex Domenech, germà de la carismàtica Dulceida. La Pegatina, el raper Nach o les noies de Dream Cheer, entre altres, posaran música i ball a aquesta gran festa solidària per a la que ja pots adquirir l'entrada a https://therickyrubiofoundation.org/el-basket-es-vida/

Durant la presentació de la jornada, Esteve Rubio ha agraït la força i la iniciativa d''El Basket es Vida', associació social que ha convertit la passió pel bàsquet en una tracció solidària a favor de la millora assistencial hospitalària infantil. El president i fundador, Alberto Bejar, ha destacat la dimensió d'aquesta aliança que ha fet possible aquesta iniciativa. “Quan vam contactar amb l'equip de Ricky va començar la màgia perquè realment l'objectiu i l'abast la nova Àrea Terapèutica de Rehabilitació Infantil i Adolescent de Vall d’Hebron són insuperables. Ningú no pot deixar de col·laborar i ajudar. Al·lucinaran tots els que vulguin venir amb el que organitzarem a Badalona el diumenge dia 11”, ha dit.

Per a Enric Brazis, responsable de relacions institucionals d'Endesa a Catalunya com a representant de La Liga Endesa de Corazón, el partit encaixa perfectament en el seu enfocament social. "La combinació Ricky Rubio i Vall d'Hebron són un tàndem imbatible", ha assegurat.

L’equip de Vall d’Hebron està entusiasmat amb aquest projecte, perquè suposa un salt en la qualitat assistencial dels pacients pediàtrics i adolescents. Actualment, l’Hospital Infantil no disposa d’un gimnàs i espai exclusiu per fer fisioteràpia i teràpia ocupacional. Els pacients fan rehabilitació a les seves habitacions, en sales polivalents o es traslladen a l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Però gràcies a aquesta aliança, comptarà amb una àrea terapèutica i de rehabilitació al mateix edifici.  “D’aquesta manera, evitarem desplaçaments a l’Hospital de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats, facilitarem l’accés dels i les pacients, la seva recuperació i podrem iniciar nous programes de rehabilitació”, ha destacat el Dr. José Manuel Domínguez, subdirector assistencial de Vall d’Hebron. “La concentració de l’activitat i els recursos en un lloc adequat per a cada tipus de pacient ens ajudarà a realitzar un millor monitoratge. Si hi ha un projecte que mereix tots els esforços, sens dubte és aquest gimnàs que aportarà una substancial millora assistencial, ha afegit.

Un espai esperat a l’Hospital Infantil

La nova àrea estarà a la planta zero de l’Hospital Infantil, al costat de la sala Ronald McDonald i de l’Hospital de Dia Pediàtric Polivalent. Estarà oberta des de les 8.00 del matí a les 8.00 del vespre. Comptarà amb una sala diàfana polivalent per a pacients ingressats i ambulatoris; amb dues sales per fer tractaments individuals, que oferirà serveis de 9.00 a 20.00 hores; dues sales de teràpia ocupacional i una sala polivalent que es pot obrir i tancar, segons les necessitats, on es farà fisioteràpia respiratòria. El coordinador de Fisioteràpia i Teràpia Ocupacional de Vall d’Hebron, Álex Ginés, no amaga que “estem emocionats”. Fins ara, els pacients pediàtrics, a més d’haver de desplaçar-se, només disposaven d’horari de matí. El nou espai permetrà ampliar l’atenció en horari de tarda. Per això es crearà un nou equip de fisioterapeutes i terapeutes ocupacionals de tarda. “Al matí, comptarem amb tres fisioterapeutes infantils, dos terapeutes ocupacionals, una administrativa i una TCAI (tècnics i tècniques en cures auxiliars d’infermeria). I crearem un equip de tarda amb dos fisioterapeutes, una terapeuta ocupacional, una administrativa i una TCAI. A més, tenim un fisioterapeuta respiratori especialitzat en pediatria i metges del servei de Medicina Física i Rehabilitació”, explica Álex Ginés. L’ampliació en horari de tarda està pensat perquè els pacients ambulatoris no hagin de saltar-se classe. “Per a nosaltres és un gran avenç estar a prop i portar la rehabilitació a l’Hospital Infantil des d’una visió de l’infant i no de l’adult”, destaca el coordinador de Fisioteràpia i Teràpia Ocupacional.

El nou espai permetrà incrementar el nombre de pacients que reben aquest tipus de rehabilitació. Concretament, 750 infants i adolescents es podran beneficar d’aquestes instal·lacions cada any, un 37 % més de la capacitat que té actualment (540 pacients). Pel que fa a equipament, disposarà de bicicletes el·líptiques, espatlleres, peses, lliteres hidràuliques, infraroigs i matalassos, entre altres elements, adaptats a les necessitats de nens, nenes i adolescents.

El disseny del gimnàs està pensat perquè sigui atractiu, humà, innovador i familiar per a infants i adolescents. Serà un espai interactiu, on el pacient tindrà un paper clau per avançar en la seva recuperació. A més, el fet d’atendre pacients hospitalitzats i ambulatoris permetrà la interacció  entre els infants i adolescents.

"I love this game"

Per a The Ricky Rubio Foundation, la nova Àrea Terapèutica de Rehabilitació Infantil i Adolescent de Vall d’Hebron és un dels projectes més destacats de la fundació. “Volem ajudar a millorar la qualitat de vida dels i les pacients pediàtrics i a humanitzar l’entorn hospitalari”, diu Esteve Rubio, president de The Ricky Rubio Foundation.

A la festa solidària del dia 11 de desembre, “El Basket és vida”, a més del partit, hi haurà concerts, actuacions humorístiques, balls i sorpreses. Tresco, Ari Geli, Papi Gavi, Edu Esteve i Luca, del projecte Luca de the Richy Rubio Foundations, també formaran part dels equips que s'enfrontaran a la pista del Joventut. Les entrades es poden comprar ja per 8 euros a la pàgina web del Club Joventut Badalona, www.penya.com.

A la presentació també han assistit el president de la Federació Catalana de Bàsquet, Ferran Aril, la Regidora d'Esports de l’Ajuntament de Badalona, Teresa González, i el president del Club Joventut Badalona, Juanan Morales, per donar suport al partit de l'11 de desembre.

750 infants i adolescents es podran beneficar de les noves instal·lacions cada any, un 37 % més de la capacitat que actualment té l'hospital

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.