Nou reconeixement internacional del projecte CEMARK, a través de l’Institut de Ciències Mèdiques i d’Enginyeria – MIT

El projecte CEMARK ha estat reconegut, un altre cop, per la seva innovació com a eina molecular en el diagnòstic del càncer d'endometri. Ha rebut el premi FIPSE Medical Innovator en la segona edició dels IDEA2 Global Awards del Massachusetts Institute of Technology (MIT).

28/12/2017

Aquest nou kit molecular per al diagnòstic del càncer d'endometri ja havia estat seleccionat prèviament aquest any per a participar al programa de mentorització internacional de la Fundació per a la Innovació i la Prospectiva en Salut a Espanya (FIPSE). CEMARK està sent desenvolupat pel Grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia del Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) que dirigeix el Dr. Antonio Gil. És el mateix grup que fa uns anys va desenvolupar i va llançar al mercat el kit GynEC-DX juntament amb l'aliança d'empreses Geadic AIE per al diagnòstic molecular del càncer d'endometri.

"GynEC-DX s'implementa en la pràctica clínica, sobretot, per excloure del procés diagnòstic les pacients que són negatives de càncer d'endometri, però presenta algunes limitacions i amb la voluntat de seguir millorant vam posar en marxa el projecte CEMARK", explica la Dra. Eva Colás Ortega, responsable del projecte i investigadora principal del grup de Recerca Biomèdica en Ginecologia. 

Aquesta entrega de premis ha estat organitzada per l’IMES (Institut de Ciències Mèdiques i d’Enginyeria MIT) i ha comptat amb la presència d’un jurat d’excel·lència com ho són el director d’operacions de FIPSE el director i fundador de l’Hospital General de Massachussets i membres del Brigham and Women’s Hospital, entre altres. 

 

El monitoratge expert

Durant sis mesos, un grup d'experts internacionals analitzaran el projecte CEMARK amb la finalitat d'identificar les principals limitacions que hi pugui haver en el camí cap a la pràctica clínica i rebran assessorament en aquests àmbits. "El pas pel MIT servirà perquè el prototip s'acabi de desenvolupar adequadament i es defineixi la millor estratègia perquè aquest producte arribi al mercat", conclou la Dra. Eva Colás. Aquesta fita comercial s’espera que arribi el 2020, un cop superats els assajos clínics. 

Comparteix-lo:

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

Selecciona el butlletí que vols rebre:

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.