L’anàlisi preliminar de l’estudi de la vacuna d’HIPRA contra la COVID-19 mostra resultats positius en la població adolescent

Aquest assaig clínic forma part del projecte europeu RBDCOV, liderat per HIPRA i en què participa Vall d’Hebron, el reclutament del qual continua obert.

05/12/2023

Vall d’Hebron i altres quatre hospitals d’Espanya duen a terme un assaig clínic per estudiar la seguretat, immunogenicitat i eficàcia d’una dosi de reforç de la vacuna de proteïna recombinant adjuvada contra la COVID-19 (BIMERVAX®) de la biotecnològica HIPRA en adolescents sans. Fins ara, s’han inclòs ja 150 participants en l’estudi i les dades preliminars mostren resultats optimistes sobre la vacunació d’aquest grup.

En base a les dades obtingudes fins ara, s’ha confirmat, ja que aquesta vacuna ha demostrat ser segura, poc reactogènica i capaç de reactivar la resposta immunitària contra la COVID-19, també respecte a les variants circulants actualment.

“Amb aquests resultats inicials veiem que és una vacuna adequada per a la població pediàtrica. És important seguir investigant per tenir dades més robustes que ens permetin disposar d’una vacuna recombinant com a reforç també en la població pediàtrica. Per això és crucial aconseguir reclutar els 300 voluntaris necessaris per completar aquest estudi i començar-lo en nens i nenes menors de 12 anys”, assegura el Dr. Pere Soler Palacín, investigador principal del projecte, cap de la Unitat de Patologia Infecciosa i Immunodeficiències de Pediatria de l’Hospital Universitari Vall d'Hebron i del grup d’Infecció i Immunitat en el Pacient Pediàtric del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

En l’estudi s’inclouran un total de 300 adolescents d’entre 12 i 18 anys, que ja han rebut dues dosis de Comirnaty de Pfizer com a mínim fa sis mesos, tant si han passat la COVID-19, com si no. A aquest assaig, a més de Vall d’Hebron, participen l’Hospital Josep Trueta (Girona), l’Hospital Universitari de la Paz (Madrid) i els hospitals HM Montepríncipe i Puerta del Sur (Madrid).

La cerca de voluntaris i voluntàries continua oberta

Els pares, mares o tutors dels menors interessats en participar en aquest estudi, encara poden fer-ho per col·laborar en la recerca d’aquesta vacuna que ha estat completament desenvolupada i fabricada per la biotecnològica HIPRA al nostre país. Per això, han de posar-se en contacte per mail o telèfon amb l’equip responsable del treball:

El projecte RBDCOV

Aquest assaig clínic s’emmarca en el projecte “RBD Dimer recombinant protein vaccine against SARSCoV2” (RBDCOV), dins el programa Horizon Europe. L’objectiu és provar l’eficàcia, tolerabilitat i seguretat de la vacuna recombinant COVID-19 d’HIPRA en població infantil (incloent-hi adolescents) i en persones immunodeprimides.

RBDCOV és un dels projectes internacionals que aposten per provar la referida vacuna contra la COVID-19 i permet la creació de vincles amb altres iniciatives europees per reforçar les infraestructures de recerca existents.

Comparteix-lo:

Notícies relacionades

Professionals

Activitats relacionades

Jornada 'New technologies and methods in immunogenetics'

17.02.2025 - 14:30
Jornades
Més informació

Subscriu-te als nostres butlletins i forma part de la vida del Campus

L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD".
Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut.
Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari
Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat.
Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament.
Procedència: El propi interessat.