Som la suma de quatre hospitals: el General, l'Infantil, el de la Dona i el de Traumatologia, Rehabilitació i Cremats. Ens trobem dins el Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un parc sanitari de referència internacional on l’assistència és una branca imprescindible.
Et detallem els serveis i les unitats que formen part de l'Hospital Vall d'Hebron i les principals malalties que tractem. També t'oferim recomanacions basades en allò que l’evidència científica ha demostrat eficaç per garantir el benestar i la qualitat de vida.
Vols saber com serà la teva estada a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron? Aquí trobaràs tota la informació.
Realitat Millorada
Realitat Millorada és el projecte de reforma integral de l'Àrea d' Oncologia i Hematologia Pediàtriques de la Vall d' Hebron.
Aquest dilluns, 18 de desembre la Fundació Diverse, representada pel seu president, Jordi Rubiralta, i Emily Kunze, fundadora, van visitar de la mà del gerent de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron el Dr. Albert Salazar, del Cap de Servei d'Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l'hospital, Dr. Lucas Moreno, Esther Díaz, supervisora d'infermeria del Servei d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de Vall d’Hebron, i la cap de Mecenatge de Vall d’Hebron, Sira Franquero, l'avanç de les obres de la nova Àrea d'Oncologia Pediàtrica de l'hospital. En la visita van estar acompanyats per la Fundació A. Bosch, la Fundación Small i la Fundación Aladina, representades respectivament per Anna Bosch, presidenta, Nacho Mercadé i Laura Lucaya, president i vicepresidenta, i Ishtar Espejo, directora.
La Fundació Diverse, la missió de la qual és la creació i desenvolupament de projectes socials per facilitar oportunitats a la població més desfavorida, especialment nens i nenes d' entorns vulnerables, és el partner solidari fonamental del projecte Realitat Millorada, atès que la seva aportació econòmica al projecte ha estat clau per a la posada en marxa de les obres. En paraules del seu president, Jordi Rubiralta: "Des de la Fundació Diverse col·laborem en el projecte Realitat Millorada per a la humanització de l'àrea d'Oncologia i Hematologia Pediàtriques de Vall d'Hebron, impulsat per la Fundació Small, la Fundació Aladina i la Fundació A. Bosch., entitats amb qui compartim un objectiu comú: promoure el benestar de la infància. Aquesta missió és la que dota de sentit la nostra col·laboració amb Realitat Millorada. Estem molt contents de contribuir a fer realitat aquest projecte que suposarà una millora substancial en el dia a dia, tant dels nens i nenes amb càncer hospitalitzats, com el de les seves famílies i del personal sanitari, brindant-los un nou espai molt més ampli, lluminós i preparat per atendre'ls durant la seva estada a l'hospital".
Les fundacions promotores del projecte, A. Bosch, Aladina i Small, van coincidir a destacar i agrair el paper determinant de Diverse en Realitat Millorada perquè la nova àrea hagi estat possible.
Anna Bosch, presidenta de la Fundació A. Bosch, va destacar que "el suport de Diverse ha estat fonamental per avançar en el projecte i aconseguir l'objectiu que ens hem fixat. Estem molt agraïts de comptar amb la implicació d'entitats que, com ells, són clau per poder canviar la realitat dels nens i nenes amb càncer".
Per a Laura Lucaya, vicepresidenta de la Fundación Small, "des de Small volem agrair a Diverse per la seva enorme generositat i per creure en el projecte des de l'inici. Sense la seva ajuda, aquest projecte no s'hagués pogut dur a terme".
Paco Arango, president de la Fundación Aladina, que va estar representat en la visita per Ishtar Espejo, directora de la fundació ha declarat que "en aquestes dates t'adones que on no arriben els Reis Mags arriba Diverse, gràcies a ells aquest gran somni és possible".
Realitat Millorada, un projecte estratègic per a la qualitat de vida dels infants i adolescents amb càncer i les seves famílies
Realitat Millorada, el projecte de reforma integral de l'Àrea d'Hospitalització d'Oncologia i Hematologia Pediàtriques de la Vall d'Hebron, està més a prop de fer-se realitat. Les obres de la planta, iniciades el juny passat, transformaran un espai de 2.646 m² per fer-lo més ampli i lluminós, separant les zones de pacients i familiars de les zones de treball dels professionals de les àrees de lleure, joc i descans, que tenen un impacte directe en l'estat anímic dels pacients i les seves famílies. Les habitacions seran individuals i el triple de grans (19 m2), i comptaran amb llit per a acompanyants. Tindrà una zona específica per adolescents i adults joves i hi haurà més espai per poder fer recerca, trasplantaments i teràpies avançades.
Dos anys i mig després que s'iniciés la col·laboració entre Vall d'Hebron i la Fundación Small, la Fundación Aladina i la Fundació A. Bosch per recaptar fons i posar en marxa el projecte, ha augmentat l'evidència científica de l'impacte positiu en els pacients d'una visió holística de la salut. I, en l'atenció al pacient oncològic, resulta imprescindible tenir en compte els aspectes psicològics i socials a més dels sanitaris, ja que juguen un rol fonamental en els pacients. Més benestar, una millor convivència, més seguretat i més intimitat són els quatre eixos que defineixen el nou espai.
"Els nostres pacients passen estades llargues a l’hospital. Les instal·lacions, que havien quedat antiquades, milloraran, i l’Àrea d’Oncologia i Hematologia Pediàtriques de Vall d’Hebron estarà a l’altura dels centres oncològics internacionals de referència", exposa el Dr. Lucas Moreno, cap del Servei d'Oncologia i Hematologia Pediàtriques.
La nova Àrea d' Oncologia i Hematologia Pediàtriques disposarà a més d'una zona específica per a adolescents i adults joves, amb set habitacions individuals, diferenciada de la zona infantil, amb tretze habitacions individuals, una reorganització de l'espai que facilitarà proporcionar una atenció personalitzada a cada pacient en funció del seu moment maduratiu i personal. A més, comptarà amb zones de joc i descans, com una gran terrassa exterior (que permetrà gaudir de l'aire lliure a pacients que moltes vegades estan ingressats durant mesos), un nou gimnàs, un aula o un menjador equipat perquè les famílies puguin fer els àpats durant l'estada hospitalària.
Les obres, que finalitzaran el 2025, tenen un pressupost total de 7,4 milions d'euros, dels quals ja se n'han recaptat 6,4 per part de la Fundació Aladina, la Fundació A. Bosch i la Fundació Small. L' equipament mèdic de la nova Àrea serà finançat pel Servei Català de Salut.
Fundació A. Bosch Va ser creada el 2004 pel grup d'alimentació Noel i porta el nom d'un dels grans impulsors de l'empresa, Albert Bosch Sala. Té com a objectiu promoure la recerca de solucions mèdiques, biomèdiques i quirúrgiques a les malalties infantils, especialment en la recerca del càncer infantil i, en general, contribuir al benestar de les persones durant tota la seva vida. La Fundació pretén que els projectes als quals recolza en els seus patrocinis siguin una entitat de referència en la investigació translacional, de manera que tots els avenços obtinguts es puguin aplicar ràpidament al pacient. Dins dels projectes aconseguits hi ha la col·laboració en el desenvolupament de la cirurgia fetal conjuntament amb l'Hospital Universitari Vall d'Hebron i, actualment, està col·laborant en la investigació dels tumors infantils de pitjor pronòstic amb el Servei d'Oncologia i Hematologia Pediàtriques d'aquest hospital.
Fundación Aladina Convertida en la fundació de referència a Espanya en l'atenció a nens i adolescents malalts de càncer, en els 20 hospitals públics de tot Espanya en el que treballen, a través dels seus innovadors programes de suport integral -emocional, psicològic i material- que cada any ajuden a més a 2.000 menors i a les seves famílies, així com el seu programa d'ajudes internacionals. Entre els seus programes destaca l'acompanyament emocional i les teràpies lúdiques, el suport psicològic, el programa d'exercici físic, les cures pal·liatives, els campaments internacionals d'estiu, el programa d'ajudes extraordinàries o el suport a la recerca, entre altres molts. A més, Aladina duu a terme importants obres i millores en alguns dels hospitals públics amb els quals col·labora, com la reforma integral de l'UCI infantil i el Centre Maktub de l'Hospital Niño Jesús de Madrid o la reforma de la planta d'Oncohematologia Infantil de l'Hospital Virgen de Rocío de Sevilla.
Fundación Small La Fundació Small, que va néixer el desembre del 2007 després d'una experiència familiar dels fundadors, centra els seus esforços a recaptar fons d'origen privat i col·laborar estretament amb els hospitals per ajudar a millorar en la mesura del possible els serveis d'oncologia infantil en dues línies: assistencial, buscant millorar qualsevol aspecte relacionat amb el tractament mèdic que reben els nens; i de suport familiar, per fer més suportables les estades als hospitals dels infants malalts i les seves famílies i impactar d'una forma directa i positiva en la seva experiència hospitalària. En els seus 14 anys de vida, Small ha contribuït amb projectes de petita envergadura però de gran impacte en la millora de la vida dels nens malalts de càncer, sent el seu major projecte fins avui la construcció del nou Hospital de Dia d'Oncologia i Hematologia Pediàtriques de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona (Parc d'Atencions).
La Fundación Diverse La Fundació Privada Diverse és una organització sense ànim de lucre amb seu a Barcelona, que crea i desenvolupa projectes socials amb el propòsit de facilitar oportunitats a la població més desfavorida, especialment nens i nenes d' entorns vulnerables, per promoure l' autoconfiança, salvaguardant les seves necessitats bàsiques i potenciant totes les seves fortaleses. La cohesió social, la diversitat, el pluralisme i la inclusió són fonamentals per assolir els nostres objectius.
Oncologia i Hematologia Pediàtrica, Hospital Infantil i Hospital de la Dona
L'acceptació d'aquestes condicions, suposa que doneu el consentiment al tractament de les vostres dades personals per a la prestació dels serveis que sol·liciteu a través d'aquest portal i, si escau, per fer les gestions necessàries amb les administracions o entitats públiques que intervinguin en la tramitació, i la seva posterior incorporació en l'esmentat fitxer automatitzat. Podeu exercitar els drets d’accés, rectificació, cancel·lació i oposició adreçant-vos per escrit a web@vallhebron.cat, indicant clarament a l’assumpte "Exercici de dret LOPD". Responsable: Hospital Universitari Vall d'Hebron - Institut Català de la Salut. Finalitat: Gestionar el contacte de l'usuari Legitimació: Acceptació expresa de la política de privacitat. Drets: Accés, rectificació, supresió i portabilitat de les dades, limitació i oposició al seu tractament. Procedència: El propi interessat.